ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Екологи ХДАЕУ на День міста Херсон 2021

З нагоди Дня міста Херсон кафедра екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка прийняла участь в Екофестивалі «Херсонські дЕКОрації».

 

На еколокації від Херсонського державного аграрно-економічного університету було представлено унікальне лабораторне обладнання, яке є в наявності в закладі вищої освіти та широко використовується в учбовому процесі науково педагогічними працівниками кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка при проведені досліджень та практичних занять.

 

В цей день, кожен бажаючий міг самостійно під керівництвом доцентів Бреуса Д.С. та Скок С.В. провести тест-замір на вміст нітратів у фруктах та пригоститись (за показниками нітратоміру) екологічно безпечними яблуками. Интерактивна локація викликала зацікавленість не лише малечі, школярів, а і дорослих, які піклуються про якість харчової продукції.

 

Символічно, що саме у Всесвітній день моніторингу якості води, здобувачі вищої освіти спеціальності 101 Екологія та 183 Технології захисту навколишнього середовища, мали змогу послухати онлайн лекцію “Посилення екологічного моніторингу Чорного моря”, що проходила у лекторії філії бібліотеки в рамках заходів до 234-річчя м. Херсон. Від спікеру заходу Катерини Сюрей студенти дізналися, що кількість морського сміття в Чорному морі майже вдвічі перевищує аналогічну цифру для Середземного моря, водночас концентрації деяких речовин-забрудників перевищують безпечні норми. Під час обговорення, слухачі довідались, що тиск інвазивних видів – не «рідних» для Чорного моря видів, які можуть нашкодити морській екосистемі – зростає. 

 

Зазначимо, що Херсонський державний аграрно-економічний університет було гідно представлено найкращими викладачами та студентами на цьому святковому та визначному для нашого міста заході!

 

Автор: доцент кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка Наталя Стратічук (20.09.2021)