ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Формування екологічної свідомості та патріотизму у здобувачів вищої освіти спеціальності 207 Водні біоресурси та аквакультура – один із стратегічних напрямів розвитку ХДАЕУ

В університеті успішно реалізуються освітні програми, що відповідають сучасним вимогам ринку праці, запроваджено інноваційні системи навчання. Підготовка нової генерації фахівців здійснюється з акцентом на розвиток «скілсів» орієнтування у конкурентному середовищі, вмінні розробляти ефективні стратегії розвитку рибного господарства, прагненні дбайливо відноситись до природних ресурсів: зберігати та примножувати.

ХДАЕУ є осередком суспільного життя Херсонщини, потужна база якого надає платформу та вдалий старт для подальшого розвитку, самовдосконалення у відповідності до сучасних реалій. Здобувачі вищої освіти під керівництвом досвідчених викладачів ХДАЕУ активно приймають участь у розвитку освітньої, наукової, культурної та спортивної сфер діяльності.

Перший місяць навчального року на кафедрі водних біоресурсів та аквакультури  було розпочато під девізом: «крок за кроком  робимо акваторії чистішими».

 

З орієнтацією на студентоцентроване освітнє середовище на кафедрі водних біоресурсів та аквакультури завідувачем Павлом КУТІЩЕВИМ було проведено пізнавальну оглядову лекцію з нагальною потребою привернення уваги українців до екологічних проблем. Після чого долучилися активна молодь, здобувачі вищої освіти спеціальності 207 Водні біоресурси та аквакультура. В нагоді стали професійні «скілси», здобуті під час реалізації цікавої дисципліни з орієнтацією на Фотодайвінг, вмінні володіти необхідним інструментарієм. Начальник водолазно-рятувального відділення обласної служби ДСНС України Владислав БІЛОНОЖКО ознайомив учасників з правилами безпечної поведінки на воді, Інструкцією з організації водолазних спусків. Професійний тренер Херсонського морського спеціалізованого тренажерного центру при Херсонській державній морській академії Геннадій ПОЛІКАРПОВ ознайомив здобувачів вищої освіти з особливостями застосування водолазної техніки.

Одна з запланованих екологічних акцій по очищенню ложа Дніпра була проведена в районі Парку Слави. Дружня команда Херсонських дайверів на чолі з головним тренером Геннадієм ПОЛІКАРПОВИМ впродовж дня збирали затонувше сміття.

 

В результаті «підводного прибирання» було зібрано 24 мішків сміття, 524 скляні пляшки, гори бляшанок, пластикові вироби.

Привернемо увагу кожного українця до проблем засмічення водних об'єктів, правильного поводження із відходами. Дбайливе ставлення до навколишнього природного середовища підвищення екологічної свідомості громадян –це важливі кроки до поліпшення екологічного стану на світовому рівні!

Автор: завідувач кафедри Павло КУТІЩЕВ, доцент кафедри водних біоресурсів та аквакультури Олена ГОНЧАРОВА (28.09.2021)