ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Лекція для здобувачів третього (освітньо-науково рівня) вищої освіти за підтримки Програми USAID

Проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Аверчев Олександр Володимирович та здобувачі третього (освітньо-науково рівня) вищої освіти спеціальності 051 Економіка, в рамках дисципліни «Аграрна економіка», мали змогу долучитися до онлайн-лекції бізнес-моделі Ресурсного онлайн центру «Кращі АГРО практики для ММСП» від  BestAgro. Проєкт реалізується Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України (НАСДСУ) за підтримки Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Ресурсний центр – це комунікаційна платформа, у першу чергу, між тими, хто впроваджує сучасні підходи та технології, та їхніми потенційними послідовниками. Діяльність його будується за принципом «фермер-фермеру»: успішні фермери ділилися  своїми здобутками з іншими , а також ділилися зі слухачами практичними знаннями та показовою базою про сучасні аграрні технології в Україні та світі, які можна впровадити в плодоовочевому секторі, секторі тваринництва, аквакультури, птахівництва, кондитерської та крафтової продукції.

Яким має бути ресурсний центр, які завдання вирішуватимуться, та які механізми використовуватимуться в ході реалізації проєкту, якою може бути участь у проєкті його партнерів та інших зацікавлених осіб – як державних, так і недержавних, успішних аграрних виробників, чим може бути корисним ресурсний онлайн центр для фермерів і сільських громад, науковців, освітян та як ресурсному центру працювати успішно і в майбутньому – про це активно спілкувалися учасники під час онлайн-заходу.

Ресурсний центр дає новий поштовх для розвитку сільськогосподарського дорадництва, зокрема, для співпраці дорадників із фермерами, закладами аграрної науки та освіти, науково-проєктними інституціями, асоціаціями.
Разом можливо зробити більше, щоб створити умови для конкурентоспроможного та стійкого розвитку сільського господарства в Україні на основі сучасних знань і практик.

 

Автор: Піскун Єлизавета (13.10.2021)