ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Третій день роботи школи англійської мови ZNOPREP

Третій день поспіль викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов продовжують активну діяльність школи англійської мови ZNOPrep. Cьогодні, 20 жовтня 2021 року, не порушуючи традицій, викладачі професійно активізують скіли здобувачів середньої освіти.

Думаю, що всі зі мною погодяться, що аудіювання – це один з найскладніших видів завдань, з яким зіштовхуються здобувачі, і під час навчання у школі, і виконуючи завдання ЗНО. Проте, яскрава презентація, підготовлена Галиною Бокшань, занурила наших майбутніх абітурієнтів не лише у світ англійської кухні (тема «Food»), а й посприяла вдосконаленню їхніх комунікативних навичок.

 

В англійській мові є деякі слова, використання яких зазвичай викликає труднощі в учнів. І справді, навіть носії мови часто плутають їх. А це означає, що вони можуть використовуватися неоднозначно в англійському писемному й усному мовленні. Однак майстерний підхід Світлани Макухіної щодо цього питання дозволив здобувачам знайти вихід із глухого кута – тепер вони знають різницю між  «Accept / Except,  Affect / Effect, A Lot / Alot, Allusion / Illusion».

 

Написання листа (наразі напівофіційного) – ще одна перепона на шляху до успішного складання ЗНО, адже потрібно знати його структуру та низку сталих фраз і виразів. З цим аспектом завдань, які передбачені форматом ЗНО, вправно й довершено справилася Олена Кан. Викладачка акцентувала увагу здобувачів на стилістичних особливостях цього типу творчої роботи. Низка практичних завдань сприяла вдосконаленню навичок писемного мовлення.  

 

Чекаємо на наступну зустріч!!! Yourssincerely, YuliiaHlavatska.

Автор: доцентка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Главацька Ю.Л. (20.10.2021)