ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Завершальний етап роботи Школи економіки для школярів

Завершальний день у роботі Школи економіки, організованої економічним факультетом ХДАЕУ для здобувачів середньої освіти, видався таким же інформативно насиченим, пізнавальним і продуктивним, як і попередні. Кожне з трьох занять, проведених сьогодні викладачами кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов, стало важливим внеском у популяризацію економічної освіти та ознайомлення школярів із перспективами її здобуття в нашому університеті.

Третій день почався діловою грою «Практика споживання: хочу купити товар!», яку організувала доцент Круковська Олена Володимирівна, запропонувавши учасникам Школи економіки в інтерактивній формі ознайомитися з тим, як формується ціна товарів, з’ясувати  вимоги до їх якості, навчитися планувати покупки з урахуванням акцій і знижок, а також розуміти значення якісних товарів у своєму житті.

 

Друге заняття, проведене доцентом Бокшань Галиною Іванівною, було присвячене можливостям розвитку індустрії гостинності й культурного життя в Херсоні за рахунок відкриття літературних кав’ярень, які б сприяли популяризації читання, об’єднанню творчої та інтелектуальної еліти міста, а також ставали б майданчиками для мистецьких заходів (виступів письменників і музикантів, презентацій тощо).

 

Третій урок був проведений старшим викладачем Макухіною Світланою Володимирівною у формі дебатів про професії, особливості вибору кар’єрного шляху та особливостей працевлаштування. Метою заняття було підвищити рівень англомовної комунікативної компетенції з теми, а також з’ясувати лінгвістичні особливості конструкцій, що використовуються для спілкування у ситуаціях, пов’язаних із роботою.

 

Привітальне слово з нагоди завершення Школи економіки виголосила завідувач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Морозова Олена Сергіївна, подякувавши учням, які виявили інтерес до заходу, активність і старанність у взаємодії з викладачами, допитливість та відкритість до нових знань. Школярі у свою чергу виказали подяку за цікаві динамічні заняття, за доброзичливу атмосферу зустрічей і сподівання на подальшу спільну освітню діяльність.

Автор: доцент Бокшань Г.І. (20.10.2021)