ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Заняття наукового гуртка «Квітникарство»

Звикнувши до того, що клумба «горить» строкатими фарбами навесні і влітку, хочеться того ж і восени. Приємно, коли, окрім опалого жовтого листя, погляд зігрівають своїми яскравими кольорами різноманітні осінні садові квіти. Знаючи, які рослини квітнуть восени, можна оживити сад і, так би мовити, відстрочити настання зими.

   

Рослин, що квітнуть восени, значно менше, ніж тих, що найбільш декоративні навесні та влітку, але все ж відомо досить багато видів, щоб можна було створювати будь-які композиції.

Вивченню асортименту квіткових рослин з осіннім терміном квітування і було присвячене чергове заняття гуртка «Квітникарство» для здобувачів вищої освіти першого бакалаврського рівня факультету рибного господарства та природокористування під керівництвом асистента кафедри лісового та садово-паркового господарства Юліани Котовської. 

 

Оглянувши квітники нашого університету, гуртківці змогли побачити чимало декоративних рослин, які досі радують наше око: продовжують квітнути однорічні петунії, газанії, вербени, гомфрени, целозії, а   лісуми; багаторічні рудбекії, хризантеми, айстри; незимуючі роелії, іпомеї батат.

   

Декоративні злаки – ще одна група видів для оформлення осіннього саду. Як правило, подібні рослини зберігають деяку красу і взимку. Ну і не можна оминути безперечну королеву наших квітників – капусту декоративну, яка саме зараз набирає яскравості кольорів!

   

Автор: Юліана Котовська (22.11.2021)