ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь здобувачів спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа в екофестивалі #Kherson_Zero Waste

Сервірування може бути не лише стильним, а й екологічним. Секретами оформлення святкового (новорічного) столу в екостилі, який залишається трендом уже не один рік, ділилися здобувачі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа Аграрно-Економічного. Разом із викладачем Вікторією Дугою вони взяли участь у екофестивалі #Kherson_Zero Waste, демонструючи роботу майстерні «Екологічне сервірування. Що це? Як це?».

 

Оскільки за святковим столом збираються найрідніші люди, важливо, щоб у новорічну ніч він виглядав особливо затишно та передавав урочисту атмосферу. Тому автентичне, наближене до природи сервірування й декорування виконали з використанням лляних скатертин і серветок зелених та пісочних відтінків, а також елементів декору з природних матеріалів: кори, горіхів, шишок.

 

Із тендітних гілочок у витонченій прозорій вазі вийшла ніжна повітряна композиція. Прикрасили стіл і гілочками ялинки, адже поєднання терпкого аромату хвої з ароматом страв може здатися гостям особливим та вишуканим. 

 

Створили особливий настрій і свічки з бджолиного і кокосового воску та плетені підставки під тарілки, а кора, галька і мох гарно доповнили лаконічний скляний посуд. Дерев'яні елементи сервірування додали затишку і тепла святковому столу, адже завжди мають власний неповторний колорит.

 

Майбутні ресторатори не лише продемонстрували власну креативність, а й для гостей заходу провели майстер-клас зі складання серветок з натурального текстилю (бавовни та льону). Такі вироби приємні на дотик та створюють атмосферу затишної гармонії.

 

Дякуємо організаторам фестивалю – коаліції #Екофрендлі_Я – за можливість долучитися до заходу такого масштабу, стати більш відповідальними та екосвідомими, застосувати на практиці знання і навички, отримані в ХДАЕУ.

 

Фото: Антон «Hears-Glow» Балан, Аліна Куліш

Автор: старший викладач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Вікторія Дуга (23.11.2021)