ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Тренінг з урбаністики на факультеті архітектури та будівництва

Сучасна екологічна парадигма ставить нові вимоги до урбанізму, а саме безпека для здоров’я, спонукає організовувати «зелені зони» в містах, велорух, екологічний транспорт, оновлювати очисні споруди. 

 

На базі Херсонського аграрно-економічного університету, 02 грудня 2021 року, був проведений тренінг з урбаністики для учнів 9-10 класу Херсонського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа ІІ ступеня - ліцей журналістики, економіки та правознавства» Херсонської міської ради.

Із привітальними словами виступили декан факультету архітектури та будівництва –  Руслана БАБУШКІНА та помічник декана з виховної роботи – Тетяна МАЦІЄВИЧ.

 

Андрій ЛУЦИК – асистент кафедри будівництва, архітектури та дизайну факультету архітектури та будівництваХерсонського державного аграрно-економічного університету, ознайомив із багатогранним значенням терміну «урбанізм», у тому числі«що таке урбаністика?», «міське планування?»«новий урбанізм?», «міський дизайн?», «що таке міський публічний простір?», «як стати активним мешканцем свого міста?».

 

Адже, урбанізм, з одного боку, це напрямок в містобудуванні, що спрямований на оптимізацію простору населених пунктів,  локальна реалізація найкращих ідей до комфортного місця для життя, а з іншого – це тематика в мистецтві, зображення життя великих міст.

 

Під час «мозкового штурму», учасники заходу ставили питання та формували власну візію інклюзивного міста, так щоб комфортно співіснували місто, природа та людина.

Щиро дякуємо за співпрацю директора ліцею -  Ірину ЗАВГОРОДНЮ та заступника директора з навчально-виховної роботи - Вікторію ДРИГВАЛЬ.

Автори: Руслана БАБУШКІНА, Тетяна МАЦІЄВИЧ, Андрій ЛУЦИК (03.12.2021)