ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Медіаграмотність та уникнення маніпуляцій у соціальних мережах

Що таке медіаграмотність? Чи можете Ви розрізнити маніпуляцію в соцмережах від правдивої інформації? Все це та багато іншого здобувачі вищої освіти, що навчаються за освітніми програмами «Менеджмент» і «Менеджмент інформаційних технологій», дізналися від запрошених тренерів міжнародного проєкту «Територія інформаційного комфорту: школа академічної доброчесності та критичного медіаспоживання», які провели заняття «Медіаграмотність та уникнення маніпуляцій у соціальних мережах» в рамках дисципліни «Кіберсоціологія».

Ми живемо у потужному інформаційному потоці. Щодня, щогодини та щохвилини ми опрацьовуємо безліч різноманітної інформації. Кількість повідомлень зростає щодня. Рух інформаційного потоку не спинити. Наше завдання – не потонути у щоденному вирі. Ми маємо усвідомити та підкорити цей потік. Ми маємо не тільки знати, які небезпеки несуть із собою цифрові технології та як на нас впливає інформаційний тиск. Надзвичайно важливо вміти захищатися від цих небезпек і користуватися можливостями, які надають медіа.

Здобувачі були ознайомлені з десятьма найпоширенішими способами маніпулювання масами, прийняли участь у вікторинах, тестуванні на соціальний вплив на людину. Найактивніші були нагороджені призами.

Цікаво проведене заняття залог успішного засвоєння матеріалу!

 

Автор: к.т.н., доцент кафедри менеджменту та інформаційних технологій Ганна ДИМОВА (03.12.2021)