ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Майстер-клас вилучення однієї з найдорожчих залоз риб для здобувачів спеціальності 207 на факультеті рибного господарства

На кафедрі водних біоресурсів та аквакультури майстер-клас з вилучення гіпофізу провів фахівець з багаторічним практичним та освітнім досвідом в рибогосподарській галузі доцент к. с.-г. наук Віктор ШЕВЧЕНКО. Він розкрив особливості цього процесу для майбутніх спеціалістів – рибоводів спеціальності 207 Водні біоресурси та аквакультура впродовж практичного заняття з ОК "Розведення та селекція риб".

Одним із важливих заходів успішного ведення галузі є вміння використовувати та поєднувати набуті теоретичні знання та практичні навички в умовах виробництва.

 

Лабораторне забезпечення освітнього процесу в ХДАЕУ надає можливість здобувачам вищої освіти здобути відповідні компетентності за освітньою програмою спеціальності 207. Здобувачі вищої освіти після освоєння необхідних знань та набуття вмінь у відповідності до гуманного відношення до об’єктів дослідження здійснили вилучення однієї з найдорожчих залоз гідробіонтів, яку використовують при стимулюванні відтворювальної здатності риб. Навчилися визначати активність гіпофізу, розраховувати оптимальну дозу ін’єкції плідників риб.

 

На сьогодні таких фахівців в галузі небагато, як відмітив професіонал, а вартість якісного гіпофізарного препарату на українському ринку перевищує значно фактичну ціну. Тому ці «скілси» є актуальними та нададуть фахівцю з вмінням цієї тонкої справи переваг при конкурентоспроможності  в галузі рибного господарства.

Автор: доцент кафедри водних біоресурсів та аквакультури Гончарова Олена (03.12.2021)