ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання робочої групи з науково-дослідної роботи та міжнародної діяльності

30 листопада 2021 року відбулося засідання робочої групи з науково-дослідної роботи та міжнародної діяльності. Під час проведення засідання були розглянуті питання щодо актуальності публікації наукової та навчально-методичної літератури та необхідності залучення їх в освітній процес з метою підвищення компетентності здобувачів вищої освіти. Після проходження перевірки у системі виявлення текстових збігів/ідентичності/схожості «Unicheck» виявлено, що вся наукова та навчально-методична література відповідає вимогам Положення про порядок перевірки наукових, навчально-наукових, навчально-методичних матеріалів на наявність плагіату.

Після ознайомлення зі змістом та представленими рецензіями, підручник «Еколого-фізіологічні основи акліматизації гідробіонтів» авторів Шермана І.М., Гончарової О.В., тлумачний українсько-англійський словник професійних термінів і понять для спеціальності 240 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва авторів Папакіної Н.С., Харламової Т.С., Кушнеренко В.Г., Пелих Н.Л., Бокшань Г.І., навчально-методичний посібник «Хімія (фізична та колоїдна)» для лабораторних робіт авторів Білої Т.О., Богадьорової Л.М., навчально-методичний посібник «Хімія (фізична та колоїдна)» для практичних робіт авторів Білої Т.О., Богадьорової Л.М., навчальний посібник «Моделі і методи інтелектуального аналізу даних» авторів Димової Г.О., Ларченко О.В.; словник-довідник «Гідротехнічне та цивільне будівництво: словник-довідник гідравлічних термінів» автора Волошина М.М., робоча група рекомендувала до друку на затвердження Вченою радою університету.

Підвищення кваліфікації дає можливість розширювати і поглиблювати професійні знання, уміння та навики згідно сучасних вимог сьогодення. Викладачі університету на постійній основі проходять підвищення кваліфікації в наукових, науково-освітніх установах як в Україні, так і за її межами. Так, доценти кафедри менеджменту та інформаційних технологій Кириченко Н.В., Капліна А.І., доценти кафедри економіки та фінансів Карнаушенко А.С. і Бойко Л.О., які прийняли участь у науковому стажуванні «Використання можливостей хмарних сервісів в он-лайн навчанні з використанням  платформ Microsoft Teams та Office 365» з 01 по 08 листопада 2021 року на базі Інституту науково-дослідного Люблінського науково-технологічного парку та IESF ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» в кількості 45 годин; доцент Крикунова В.М. та професорка Грановська В.Г. кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов, які прийняли участь у Міжнародній програмі наукового стажування «Видатні особистості: вивчення досвіду та професійних досягнень для формування успішної особистості та трансформації оточуючого світу» з 12 серпня по 12 жовтня 2021 року, організатором якого виступив International Historical Biographical Institute (Дубаї, Рим, Нью-Йорк, Єрусалим, Пекін) в кількості 180 годин.

  

Доцент Сімонцева Л.О. та професорка ПравотороваО.М. кафедри публічного управління та права, які прийняли участь у міжнародному стажуванні «Адаптивні методи навчання, глобальні тренди та інноваційні практики у вищій освіті: європейський досвід» з 02 серпня по 10 вересня 2021 року, організатором якого виступив Варненський університет менеджменту (м. Варна, Республіка Польща) в кількості 180 годин; доценти кафедри лісового та садово-паркового господарства Бойко Т.О. і Дементьєва О.І., які прийняли участь у міжнародному науково-педагогічному  стажуванні за темою «Розквіт та підвищення ролі аграрної науки й освіти в Україні та країнах ЄС» з 06 вересня по 17 жовтня 2021 року, організатором якого виступив Куявський університет у Вроцлавеку (Республіка Польща) в кількості 180 годин. Усі викладачі успішно захистили свої звіти на засіданні робочої групи.

Затвердили звіти з науково-дослідних робіт Іваніва М.О. «Удосконалення технологічних прийомів вирощування соняшнику на Півдні України», Сидякіної О.В. «Удосконалення технологічних прийомів вирощування сої при зрошенні на Півдні України», Керімова А.Н. «Прогнозування продукційних процесів при вирощуванні зернових та технічних культур», Лавренко С.О. «Дослідження продуктивності нових гібридів томатів, моніторинг розвитку та прогнозування появи шкідників».

Після ретельного ознайомлення із пакетом документів на присвоєння вченого звання доцентів кафедри інженерії харчового виробництва Новікової Н.В. та Дзюндзі О.В., доцента кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Несіна Ю.М. члени робочої групи затвердили звіти та рекомендували на затвердження Вченій раді університету.

Автор: Сімонова О.М. (03.12.2021)