ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Всеукраїнський вебінар «Перспективи впровадження курсу «Агросфера» у закладах середньої освіти України»

Минулого тижня, за участі представників Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної ради України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства агарної політики та продовольства України, Агенції США з міжнародного розвитку (USAID), освітян та зацікавлених представників середнього та великого аграрного бізнесу, було проведено Всеукраїнський  вебінар «Перспективи впровадження курсу «Агросфера» у закладах  освіти України».

Загальною метою Всеукраїнського вебінару стало обговорення ідеї можливості започаткування аграрного профілю починаючи з середнього рівня освіти, інформування освітян України про розробку своїх авторських програм та їх апробацію.

Учасником даного заходу від Херсонського державного аграрно-економічного університету став проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, керівник вперше реалізованого в Україні проєкту за підтримки програми  «USAID з аграрного і сільського розвитку (Агро)» з підготовки Агроскаутів – «Агроосвіта для молоді-якісний агросервіс для виробників» Аверчев Олександр Володимирович.

Під час обговорення було підкреслено важливість та  та необхідность  запровадження навчального курсу аграрного спрямування з метою зміни стереотипів молоді щодо сучасного аграрного сектору України та знайомства з кар’єрними можливостями у цій сфері. Підготовка  до оновлення освіти спонукають освітян, представників провідних галузей економіки, ринку праці та міжнародних організацій до консолідації зусиль з метою запровадження кращих практик та інноваційних ідей в освітній діяльності  закладів освіти України.

Олександр Аолодимирович закцентував увагу, що  учасники проєкту, який реалізується на базі університету  стануть  майбутніми  незалежними контролерами якості у сільському господарстві, підвищать професійний рівень знань і практичних навичок відповідно до потреб аграрного ринку.  

Зовсім скоро, модератори проєкту будуть впроваджувати на практиці розроблені моделі підготовки для всіх учасників, бажаючих приєднатися до системи контролінгу якості у сільському господарстві. Курс буде містити в собі знайомство з передовими технологіями в плодоовочівництві та ягідництві, теоретичні й практичні навички роботи на успішних господарствах, зв’язки з сільськогосподарськими підприємствами, фермерськими господарствами, робота з цифровими інструменти фіксації та передачі інформації тощо.

В подальшому, напрями впровадження програми від наших експертів та консультативні послуги Центру Агроскаутингу можуть служити базою для отримання знань здобувачами середньої освіти та стати  одним із видів роботи навчального курсу «Агросфера».

Всім учасникам бажаємо удачі, а не байдужих до системи незалежного контролю запрошуємо  до співпраці!

 

Автор: Піскун Єлизавета (06.12.2021)