ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Співпраця ХДАЕУ з аграрними вишами Півдня України

Співробітниками кафедри рослинництва та агроінженерії ХДАЕУ проф. Домарацьким Є.О. та доц. Козловою О.П. спільно з проф. кафедри технології вина та сенсорного аналізу, доктором сільськогосподарських наук, Одеської національної академії харових технологій Каменевой Н.В. було проведено лекцію-тренінг на тему «Організація сучасного сенсорного аналізу» для  здобувачів агрономічного факультету спеціальностей 201 «Агрономія», 202 «Захист і карантин рослин» та 203 «Садівництво та виноградарство».

 

Каменева Наталя Валеріївна є:

  • завідувачкою науково-навчальної лабораторії сенсорного аналізу ОНАХТ;
  • членкинею міжнародного журі конкурсів вин та спиртних напоїв  EURASIA WINE & SPIRITS COMPETITION OIV: м. Тбілісі, Грузія,  листопад, 2018, м. Кишинев, Молдова, лютий, 2019; Київ, Україна, 2019;
  • національним експерт Wine Sensory Evaluation Expert в проекті  EU Project “Support to the development of a Geographical Indications system in Ukraine” (контракт ĖM/2017/387-864, квітень 2019);
  • членкиня Громадської спілки «Асоціація садівників, виноградарів та виноробів України»  (наказ № 40/3 від 05.08.2019);
  • проводить на постійній основі наукове консультування та супровід виноробних підприємств України;
  • експерт сенсорного аналізу харчових продуктів.

  

Студентам аграрних спеціальностей під час лекції було наголошено на основних цілях та умовах проведення сенсорного аналізу, та обґрунтовано тісний взаємозв’язок між виробництвом, реалізацією та переробкою сільськогосподарської продукції.

 

Автор: к.с.-г. наук доцент Козлова О.П. (07.12.2021)