ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науково-методична робота кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов: участь у педагогічних читаннях

11 січня доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Галина Бокшань взяла участь у педагогічних читаннях з теми «Людино-орієнтований підхід: концепція, переваги та приклади застосування». Захід був організований навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Херсонській області в онлайн-форматі на корпоративній платформі Microsoft Teams.

 

Галина Бокшань виступила з доповіддю «Гуманізація професійної освіти – запорука виховання конкурентоздатного фахівця», в якій розглянула кореляцію понять «hard skills» і «soft skills» у системі сучасної професійної освіти в аспекті досягнення кар’єрного успіху.

 

У доповіді було акцентовано роль читання у розвитку «soft skills» і формуванні ерудиції випускника, рівень якої має бути критерієм якості професійної освіти. Галина Бокшань проаналізувала виклики несприятливої ситуації, яка склалася у стосунках молоді з книгою, і запропонувала стратегії популяризації читання в організаційно-виховній роботі зі здобувачами освіти.

Цей захід об’єднав науковців різних вищих навчальних закладів Херсонщини довкола питань, пов’язаних із потребою гуманізації професійної освіти, активізації застосування людиноцентричного підходу в умовах викликів техногенного суспільства.

Автор: доцент Г. І. Бокшань (11.01.2022)