ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Фахівці-практики діляться досвідом роботи з обліку, аудиту і оподаткування

Під час воєнного стану в нашій країні і, зокрема в освітньому процесі, усе не так, як зазвичай. Серед іншого, змін зазнав і формат проведення виробничої переддипломної практики у бакалаврів, яка була перетворена у навчальну дисципліну суто практичного спрямування – «Сучасні практики бухгалтерського обліку і оподаткування».

Для усіх учасників освітнього процесу проведення занять в такому форматі є компромісом між виконанням освітньої програми і дотриманням заходів безпеки життя під час війни. І в цій ситуації надзвичайно важливо забезпечити не лише передачу знань, а й набуття практичних навичок. Перш за все йде мова про комунікаційні зв’язки з фахівцями-практиками, які діляться досвідом своєї роботи щодо тонкощів бухгалтерського обліку, аудиту і оподаткування. Тому в межах тематики навчальної дисципліни відбулося заняття від консультанта з податків та зборів Приватного підприємства «Аудіт-Гарант» Науменко Людмили Сергіївни.

Крім питань організації внутрішнього контролю та аудиту на підприємстві, лектор наголосила на необхідності здобувати досвід практичної роботи вже у процесі навчання. Присутні студенти були ознайомлені із сучасними тенденціями розвитку аудиторських кампаній та їхнім впливом на діяльність вітчизняних підприємств. Непідробну зацікавленість у здобувачів викликала інформація про потребу у фахівцях з обліку і оподаткування саме у аудиторських фірмах і запрошення проходити практичну підготовку на їх базі.

Під час проведення заняття здобувачі отримали концентровану інформацію та отримали чудову можливість для розширення та поглиблення знань, формування універсальних поглядів у вирішенні складних професійних завдань. Слід відзначити, що і така форма навчальних занять є досить гнучкою та розширює можливості в отриманні нових професійних знань.

Дякуємо Людмилі Сергіївні за цікаву інформацію, можливість набуття досвіду та запрошуємо на наступні зустрічі!

Автори: Скрипник С.В. (27.05.2022)