ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Розширене засідання наукових гуртків здобувачів вищої освіти спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» ХДАЕУ та ОДАУ

26 травня 2022 року на конференц-платформі Zoom відбулось спільне засідання двох наукових гуртків здобувачів вищої освіти: «Захист і карантин рослин» кафедри ботаніки та захисту рослин Херсонського державного аграрно-економічного університету та «Фітосанітарний експерт» кафедри захисту, генетики і селекції рослин Одеського державного аграрного університету. Захід проведено за ініціативи в.о. завідувача кафедри ботаніки та захисту рослин, професора Марковської О.Є. Співпраця між двома кафедрами, що включає різні аспекти науково-дослідної роботи та освітньої діяльності, вже давно стала доброю традицією.

Керівник наукового гуртка «Захист і карантин рослин», доцент Макуха О.В. ознайомила учасників заходу з фітосанітарним станом Херсонської області за поширенням карантинних шкідників у рамках теми травневого засідання «Значення карантину рослин для продовольчої безпеки країни». Крім того, було підведено підсумки роботи гуртка у 2021-2022 н.р.

Керівник наукового гуртка «Фітосанітарний експерт», доцент ОДАУ Балан Г.О. представила до уваги присутніх результати моніторингу карантинних шкідників в Одеській області, а також проаналізувала виконання плану роботи гуртка, затвердженого на початку навчального року.

Зустріч виявилась надзвичайно корисною для керівників та членів  гуртків, адже дозволила обмінятись досвідом і результатами наукових досліджень, традиціями проведення засідань та організації індивідуальної роботи здобувачів вищої освіти.

Автори: Марковська О.Є., Макуха О.В. (27.05.2022)