ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

V МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ВПЛИВ КЛІМАТИЧНИХ ЗМІН НА ПРОСТОРОВИЙ РОЗВИТОК ТЕРИТОРІЙ ЗЕМЛІ: НАСЛІДКИ ТА ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ»

Кафедрою землеустрою, геодезії та кадастру, факультету архітектури та будівництва організована та проведена щорічна V Міжнародна науково-практична конференція. Цьогоріч вона відбулась в складних військових умовах, але ГОЛОВНЕ відбулась… зібрались фахівці, однодумці, друзі.

Працюємо на своєму фронті, розвиваючи науку, передаючи студентам свій досвід і вміння які так потрібні будуть після нашої ПЕРЕМОГИ!

Відкрила щорічну конференцію Зі словами вітання до учасників звернувся і Юрій Яремко –директор ННЦ «Інститут післядипломної освіти та дорадництва», ХДАЕУ, передавши щирі вітання від ректора Юрія Кирилова та проректорів Вікторії Грановської та Олександра Аверчева.

В роботі наукового заходу взяли участь 100 науковців з 20 закладів освіти України та Uniwersytet Gdański, Poland; LankaranStateUniversity,Lankaran, Azerbaijan; Latvia University of Life Sciences and Technologies, Latvia;

фахівці-практики з виробництва із 21 наукових центрів та громадських організацій, а також представники приватних та громадських установ, територіальних громад, сільських та селищних рад, які поєднали в роботі конференції теоретичні знання та практичний досвід щодо пошуку рішень актуальних проблем та напрямків впливу кліматичних змін на просторовий розвиток територій Землі.

Модератори конференції:

Юрій Яремко - професор кафедри землеустрою геодезії та кадастру д.е.н., професор;

Наталія Дудяк – завідувачка кафедри землеустрою, геодезії та кадастру д.е.н., доцент.

Панельна дискусія відбулась за участі:

  • Aleksander Kuczabski - profesor  doctor hab, Uniwersytet Gdański, Faculty of Social Sciences, Instytut Geografii Społeczno-Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej, Department of Regional Development Geography, Poland
  • Сергій Кубах - експерт з питань управління земельними ресурсами проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», кандидат технічних наук.
  • Олександр Нечипоренко - заступник директора з наукової роботи, Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки», доктор економічних наук, доцент, професор кафедри організації підприємництва та біржової діяльності  Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • Natig MirzayevPh.D. on economy, associate professor,
     Lankaran State University, Lankaran, Azerbaijan 
  • Владислав Рябчій - завідувач кафедри геодезії Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», кандидат технічних наук, доцент.

 

  • Владислав Пересоляк - завідувач кафедри землевпорядкування та кадастру, кандидат наук з державного управління, доцент Ужгородського національного університету, м. Ужгород
  • Олексій Ситник - кандидат географічних наук, доцент кафедри географії та методики її навчання, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, м. Умань
  • Ігор Пєсков – судовий експерт Херсонського відділення Одесько - науково-дослідного інституту судових експертиз, м. Херсон
  • Павло Домків – директор ПП НВФ «Нові технології-ГІС»
  • Дмитро Крупіца – директор ПП «Херсон-ГІС»
  • Ігор Мартинов – директор, ТОВ «Фелия», м. Олешки, Херсонська область.
  • Ірина Наумова – Хрестівська громада, Чаплинський район, Херсонська область.
  • Олена Комар – відділ земельних відносин, містобудування та архітектури, Великокопанівська громада, Херсонська область

Проблемні напрями для обговорення на конференції:

  • Адаптація державної політики в сфері управління та охорони земельними ресурсами до кліматичних змін.
  • Застосування ГІС, технологій ДЗЗ та геодезично-картографічного забезпечення для моделювання та оцінки стану земельних ресурсів в умовах мінливості клімату.
  • Екологічні та соціально-економічні аспекти сталого розвитку в умовах сучасних кліматичних змін.
  • Вдосконалення освітніх програм організації учбового процесу з врахуванням адаптації сільського господарства до кліматичних змін .
  • Напрямки розвитку сучасної архітектури в умовах глобальних кліматичних змін.

За результатами плідної співпраці між науковцями з різних країн формується електронна збірка тез доповідей на актуальні теми, заявлені як напрями конференції, обговорено шляхи подальшої співпраці з університетами-партнерами.

 

Дякуємо ВСІМ учасникам за актуальні теми для обговорення і плідну співпрацю.

Автори: завідувачка кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Наталія Дудяк (20.06.2022)