ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Про екологічні сертифікації в індустрії гостинності та їх вплив на кліматичні зміни дискутували учасники наукового гуртка «Туристична Херсонщина»

 

26 вересня 2022 року з нагоди Всесвітнього Дня туризму  здобувачі спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм разом із викладачем Вікторією Дугою взяли участь у вебінарі «Екологічні сертифікації в сфері гостинності та їх вплив на кліматичні зміни».

Організаторами заходу виступили Ольга Машкова –  к. географ. н, доц., голова ГО «Екологічні новини» (м. Херсон), представниця Zero Waste Alliance Ukraine, представниця Društvo Ekologi brez meja (Словенія) та Наталія Гаєцька – голова ІГ «Mariupol Zero Waste» (м. Маріуполь), представниця Zero Waste Alliance Ukraine.

 

Платформа Zoom об’єднала для спілкування міжнародних та українських експертів, представників влади та бізнесу, освітян та студентську молодь – усіх зацікавлених у зменшенні тиску на довкілля шляхом формування якісних послуг у закладах сфери  HoReCa.

 

Наталія Гаєцька виступила з доповіддю про переваги і недоліки різних видів міжнародної екологічної сертифікації готельно-ресторанного бізнесу, наголосила на особливостях їх застосування до українських реалій.

Ольга Машкова презентувала практичний досвід Словенії щодо впровадження добровільної міжнародної екологічної сертифікації в закладах індустрії гостинності. Вона відмітила, що в  країні екотуризму, яка дала зараз прихисток багатьом нашим  співвітчизникам, будь-яка діяльність – це «про любов до себе та оточення».

 

Також Ольга показала приклад правильного екологічного пакування, на якому компанія, окрім  основної екологічної інформації, вказує, що при купівлі даної продукції частина грошей буде спрямована на висадження нових дерев.

 

Каїнська Софія  – в.о. директора ЛКП “Львівське конференс Бюро” поділилася досвідом підприємств м. Львова у дотриманні екологічних стандартів.

Ana Golja – керівниця проєктів екологічної ГО Žmergo Association, Naval and History Museum of Croatian Littoral Rijeka (Хорватія) та керівниця проєктів ГО “Društvo Ekologi brez meja (Словенія)  – ознайомила учасників вебінару з основними етапами формування екологічного профілю компаній. Допомагала розуміти іноземну гостю перекладачка Diana Popfalushi.

 

Щиро вдячні організаторам та спікерам за сучасний підхід і пізнавальну зустріч! Сподіваємося, що напрацювання з екологічних сертифікацій будуть ефективно використані фахівцями індустрії гостинності на вітчизняних підприємствах.  Це сприятиме сталому розвитку бізнесу, економії ресурсів, впізнаваності та  високим рейтингам.

Участь здобувачів у заході відбулася у межах наукового гуртка «Туристична Херсонщина» кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Херсонського державного аграрно-економічного університету. 

Автор: старший викладач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Вікторія Дуга