ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Профорієнтаційний захід у Аджамському ліцеї Кіровоградської області

27 вересня 2022 року професорсько-викладацький склад факультету архітектури та будівництва Херсонського державного аграрно-економічного університету провели профорієнтаційний захід із учнями 11 класу Аджамського ліцею Аджамської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області.

Модераторами заходу виступили:

  • Віктор СЛОНЬ – доцент кафедри будівництва, архітектури та дизайну;
  • Тетяна МАЦІЄВИЧ – доцент кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії.

Декан факультету архітектури та будівництва – Наталія ДУДЯК, акцентувала увагу щодо особливостей вступної кампанії, прийому на навчання, зарахування на спеціальності університету Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Зокрема, Наталія ДУДЯК, проінформувала про особливості освітніх програм, класифікатором професій і переліком спеціальностей факультету: 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології, 192 Будівництво та цивільна інженерія, 193 Геодезія та землеустрій, 191 Архітектура та містобудування, 022 Дизайн середовища.

Юрій ЯРЕМКО – директор Навчально-наукового центру «Інститут післядипломної освіти та дорадництва», зазначив щодо можливостей академічної мобільності здобувачів вищої освіти та практичної підготовки фахівців за спеціальністю 193 Геодезія та землеустрій, яка у свою чергу, дозволяє сформувати у здобувачів вищої освіти професійний підхід до створення автоматизованих кадастрових систем.

 Мечислав ЧЕКАНОВИЧ – завідувач кафедри будівництва, архітектури та дизайну Херсонського державного аграрно-економічного університету, ознайомив щодо широкого вибору вакансій на ринку праці в будівельній галузі.

Даніїл ПЕРЕГОНЕЦЬ – здобувач вищої освіти спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, а наразі здобувач другого року навчання, поділився своїми враженнями про навчання у Херсонському державному аграрно-економічному університеті та відповів на основні запитання, які ставили учні:  «Чи є можливість поєднати навчання та роботу?» , «Чи складно вчитися в ХДАЕУ?», «Чи багато завдань задають в університеті?», «Як поєднувати навчання та особисте життя, важко це робити?». Для опитування був використаний метод анкетування за допомогою Google Forms, це у свою чергу, сприяло  забезпеченню більш свідомого вибору професій та творчих здібностей учнів.

 

Дякуємо за співпрацю та допомогу в організації зустрічі директорці  закладу  – Ларисі СЕРЕДІ  та заступниці – Ганні  ЧОРНІЙ.

 

Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!!! Запрошуємо учнів до лав Херсонського державного аграрно-економічного університету!!!

 

Автори: Віктор СЛОНЬ, Тетяна МАЦІЄВИЧ (30.09.22)