ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Підвищення кваліфікації викладачами кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В.Пилипенка на курсах при Інституті агроекології і природокористування НААН України для наукових та науково-педагогічних працівників з 26.09.2022 по 30.09.2022 р.

Завершено навчання на курсах підвищення кваліфікації наукових та науково-педагогічних працівників в Інституті агроекології і природокористування НААН (26.09.2022–30.09.2022 р.) викладачами кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В.Пилипенка – доцентом, к.е.н. Стратічук Наталії та старшою викладачкою Дюдяєвою Ольгою.

Надзвичайно насичена та змістовна Програма навчань була представлена лекціями провідних науковців та фахівців Інституту агроекології та природокористування Академії аграрних наук України, а також науково-дослідних установ Канади та Польщі.

Згідно Програми вивчались питання проведення досліджень та ознайомлення з науковими напрацюваннями за напрямками: агрокосмос; екологічна безпека агросфери; економіка природокористування; екологічний менеджмент та маркетинг; екологія агро- та біосфери. Питання супутникового агроекологічного моніторингу та функціонування мережі підсупутникових тестових полігонів, стан водних ресурсів, стан та шляхи підвищення біобезпеки агроценозів сільськогосподарських культур на шляху забезпечення продовольчої безпеки держави та світової продовольчої безпеки розглядалися в контексті широкомасштабного воєнного вторгнення в Україну та подолання наслідків, в тому числі й можливого радіоактивного забруднення. Окремий блок питань було присвячено еколого-економічному управлінню та моделюванню в агроекосистемах, особливостям функціонування фінансово-економічних інструментів збалансованого використання земель сільськогосподарського призначення в сучасних умовах.

Всі доповіді супроводжувалися презентаціями. Лектори якісно працювали зі своїм контентом, отримуючи позитивний зворотній зв’язок, обговорюючи нагальні завдання сьогодення, пропозиції та коментарі, в яких брали активну участь науковці та фахівці – учасники курсів.

Отримані теоретичні та практичні знання є дуже корисні та обов’язково будуть застосовані під час викладання власних дисциплін.

 

Підготовлено: викладачами кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка – Дюдяєвою О.А., Стратічук Н.В.