ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Підвищення кваліфікації спеціалістів-землевпорядників

08-09 листопада 2022 року в онлайн форматі пройшло навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації спеціалістів-землевпорядників місцевих рад Кіровоградської області «ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗЕМЕЛЬНОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ».

До числа лекторів дводенного навчального курсу, організованого Регіональним центром підвищення кваліфікації Кіровоградської області був запрошений Яремко Юрій Іванович, професор кафедри землеустрою, геодезії та кадастру, директор ННЦ «Інститут післядипломної освіти та дорадництва»Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Захід розпочався із загальнонаціональної хвилини мовчання за воїнами, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирними громадянами, які загинули унаслідок збройної агресії росії проти України.

Своїм вітальним словом захід відкривали Зелінський Сергій Едуардович, директор регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області, доктор наук з державного управління, доцент та Резніченко Наталія Олександрівна, завідувач відділу менеджменту та інновацій регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області, магістр державного управління.

Протягом навчання понад 60 учасників заходу прослухали лекційний та практичний курс за наступними напрямками:

  • Основні принципи та завдання земельної реформи та етапи її впровадження.
  • Основні законодавчі та підзаконні акти, що регулюють земельні відносини в роботі органів місцевого самоврядування.
  • Особливості земельних відносин в умовах воєнного стану. Кадастр у воєнний час.
  • Оцінювання спроможності територіальних громад.
  • Ринок земель та його вплив на розвиток територій.

Юрій Яремко не лише науковець, а й практик із великим досвідом роботи у сфері землеустрою, тож учасники заходу мали можливість не лише поглибити свої теоретичні знання, а й почути про реалії впровадження землевпорядної реформи в Україні з перших вуст. Зацікавленість учасників вилилась у дуже жваву дискусію на тематичній зустрічі «Управління землями об’єднаних територіальних громад».

На завершення Юрій Яремко, подякував усім учасникам за активну участь та побажав плідної, злагодженої праці,конструктивних дискусій для вирішення нових викликів, що постали перед нашою країною.

Автор: Ірина Баруліна, асистент кафедри землеустрою, геодезії та кадастру