ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь викладачів факультету архітектури та будівництва у вебінарі на тему: «Створення організацій водокористувачів: нові можливості для агровиробників»

14 листопада 2022 року відбувся вебінар на тему: «Створення ОВК: нові можливості для агровиробників». Від ХДАЕУ був запрошений та прийняв участь в.о. завідувач кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії, к.т.н., доцент Микола ВОЛОШИН.

Під час вебінару експерти роз'яснили законодавчі умови, етапи створення та функціонування організацій водокористувачів для збільшення спроможності агровиробників в управлінні, відновленні та модернізації меліоративної інфраструктури.

У ході проведення заходу розглянуті наступні питання:

  • дорожня карта створення ОВК, операційна та юридична моделі її роботи (ініціація та порядок створення ОВК, реєстрація, технічні, майнові та фінансові аспекти діяльності, порядок надання послуг тощо);
  • особливості внесення відомостей про меліоративну мережу та її складові до Державного земельного кадастру;
  • переваги утворення аграріями ОВК та самостійного господарювання на зрошувальних системах нижнього рівня у порівнянні з традиційною системою роботи з підрозділами Державного агентства водних ресурсів України.

Спікерами виступили перший заступник Голови Держрибагентства Тарас Кот, радник міністра Мінагрополітики Михайло Соколов та представники ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада».

Захід організований у рамках «Програми підтримки продовольчої безпеки агровиробників», яку реалізує громадська спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада».

Учасники вебінару мали змогу отримати відповіді на всі запитання щодо впровадження ОВК.

Автор: в.о. завідувач кафедри ГТБ, В та ЕІ Микола ВОЛОШИН