ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науково-практична конференція здобувачів вищої освіти на кафедрі ботаніки та захисту рослин

30 листопада 2022 року на кафедрі ботаніки та захисту рослин агрономічного факультету відбулась науково-практична конференція «Захист рослин – актуальні питання та перспективи», яку проведено в online-форматі на конференц-платформі Zoom. У заході прийняли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів агрономічного факультету, викладачі кафедри ботаніки та захисту рослин. Відкрила захід професор Марковська О.Є., звернувши увагу на необхідність постійного моніторингу новітніх досягнень та рішень у сфері захисту рослин з метою набуття професійних навичок, що відповідають викликам сучасності.

На конференції було розглянуто можливості та перспективи використання інформаційних технологій (Smart) для моніторингу фізіологічного та фітосанітарного стану рослин, інтелектуального управління процесами застосування агрохімікатів та пестицидів, аналізу погодних умов тощо. Обговорено вплив мікотоксинів фітопатогенів на якість і безпечність продуктів харчування та кормів для тваринницької галузі. Цікавим напрямом зустрічі було висвітлення проблем захисту ефіроолійних рослин від хвороб. Усі доповідачі представили змістовні доповіді із вище наведених питань.

У рамках конференції відбувся попередній захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня заочної форми навчання освітньо-професійної програми «Агрономія» зі спеціальності 201 Агрономія за темами: «Дослідження впливу різних схем застосування гербіцидів на продуктивність сої за умов зрошення»; «Дослідження впливу протруйників та фунгіцидів на продуктивність сої в умовах рисових зрошувальних систем».

Автор: професор Олена МАРКОВСЬКА, асистент Ірина СТЕЦЕНКО