ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

З Днем Збройних сил!

6 грудня – в день ухвалення 1991 року закону України «Про Збройні сили України», українці відзначають державне свято – День Збройних сил України.

Збройні сили – це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави, справжня гарантія державного суверенітету.24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про військові формування в Україні», якою визначила: «підпорядкувати всі військові формування, дислоковані на території України, Верховній Раді України; утворити Міністерство оборони України; Урядові України приступити до створення Збройних Сил України». Фактично цією постановою було покладено початок будівництва Збройних Сил України, як важливого інституту держави і невід’ємного елемента її воєнної організації.

Вітаємо усіх військових, а надто тих, хто захищає кордони нашої країни, боронить міста, села від навали ворога. Зараз це свято стало символом справжньої мужності, героїзму і відваги. В цей день ми низько вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя за Україну,  та всім тим, хто несе військову службу в зоні бойових дій, за відданість українській державі, незламну силу волі та безстрашність.

Слава Україні!

З Днем Збройних сил!