ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Викладачі університету прийняли участь у Міжнародній конференції "Resilient Education In A Changing World: Learning From/With Ukraine" (університет Норд, Норвегія)

11-12 січня 2023 року в університеті Норд (Норвегія) відбулася Міжнародна конференції «Resilient Education In A Changing World: Learning From/With Ukraine».

Представниками Херсонського державного аграрно-економічного університету на конференції були Вікторія Миколаївна Крикунова, декан економічного факультету, кандидат економічних наук, доцент; Тетяна Степанівна Плачинда, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри професійної освіти та Олена Леонідівна Миргородська, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся Фроде Меллемвік голова Центру High North бізнес-школи університету Норд, який підтримує Україну з початку вторгнення рф у 2014 року та продовжує активну підтримку та співпрацю з Україною після повномасштабноо вторгнення рф в Україну.

Відкрила Міжнародну конференцію ректор університету Норд Ханне Солхайм. Під час свого виступу пані Ханне Солхайм висловила підтримку Україні та наголосила на необхідності тісної співпраці України та Норвегії.

 

Важливим був виступ міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, який підкреслив важливість інтеграції України до європейського і світового освітнього простору. Подякував норвезькій стороні за підтримку й ініціативи щодо створення українсько-норвезького альянсу у сфері освіти.

Сергій Миколайович наголосив на тому, що створення альянсу має 4 пріоритетні напрями:

– здійснення прямих партнерських відносин між закладами освіти України та Норвегії;

– створення спільних освітніх програм для закладів освіти двох країн із пріоритетних спеціальностей;

– надання грантів українським здобувачам вищої освіти для отримання вищої освіти в Норвегії за критично важливими спеціальностями;

– підвищення кваліфікації українськими викладачами в Норвегії задля подальшої співпраці із бізнесом.

 

Далі були цікаві виступи Державного секретаря Міністерства освіти та досліджень Норвегії пана Одмунда Льокенсгарда Хоелаколег, Державного секретаря Міністерства закордонних справ пана Ейвінда Вада Петерссона, Консула України в Королівстві Норвегія пані Наталії Новицької та колег з університету Норд які наголошували на необхідності розширення співпраці та допомоги Україні як зараз, так і після Перемоги України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час круглого столу «Cooperation Perspective In Research And Education Between Ukraine, Norway And Beyond» 12 січня 2023 року, Вікторія Миколаївна Крикунова та Тетяна Степанівна Плачинда представили учасникам конференції Херсонський державний аграрно-економічний університет, наголосили на пріорітетні шляхи розвитку університету та окреслили напрями співпраці між університетом Норд і ХДАЕУ.

 

 

 

Щиро дякуємо колегам університету Норд за можливість долучитися до конференції, прийняти участь в обговорені нагальних проблем в освіті у зв’язку з повномасштабною агресією рф та окреслення перспективних напрямів співпраці!