ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

День Соборності

Успіх побудови демократичної і міцної держави ґрунтується на наших спільних зусиллях на дотриманні принципів незалежності, на усвідомленні власної відповідальності за майбутнє усього українського народу. Ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею; мусимо підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків; виправдати сподівання і стати гордістю для наших нащадків.

Щороку 22 січня українці відзначають День Соборності. Цього дня у 1919 році, з проголошенням Акту Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік, відбулося символічне об’єднання українських земель в одній державі. Цей день став основоположною подією для українського державотворення, а Акт Злуки, попри свою декларативність, увійшов до нашої історії як надважливий крок на шляху до проголошення незалежності України у 1991 році.

В українській мові «соборність» означає всеєдність, цілісність, неподільність. Нехай же наша державницька діяльність позначається світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності народу.

Щиро бажаємо всім міцного здоров'я, добробуту і злагоди в родинах, сил і натхнення, миру, успіхів і нових досягнень на благо рідної України!

Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – перемоги над ворогом, процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу. 

Слава Україні!