ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Автоматизовані системи управління у тваринництві»

Відбулось планове засідання студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції на тему: «Автоматизовані системи управління у тваринництві». Було заслухано доповіді здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня 3-го року навчання спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.

На засіданні гуртка розглянуто тему: «Засіб автоматизованого управління стадом ВРХ». Це програмне забезпечення, яке дозволяє власникам ферм та працівникам забезпечувати ефективне управління стадом великої рогатої худоби за допомогою автоматизованих процесів, які дозволяють відслідковувати рухи тварин, контролювати вагу, спостерігати за станом здоров'я та харчуванням, а також планувати розведення та народження молодняка. Всі ці функції допомагають власникам ферм і працівникам вести ефективний контроль за всіма аспектами управління стадом ВРХ.

На засіданні також було обговорено питання автоматизованої системи управління птицею (ASUP). Учасницею зазначено, що такий підхід є комплексними технологічними рішеннями для господарств, які займаються вирощуванням птиці. Такі системи включають в себе різноманітну техніку та обладнання, які дозволяють автоматизувати процеси годівлі, поїння, вентиляції, освітлення, моніторингу та контролю за здоров'ям птахів.

Дякуємо нашим учасникам за змістовні та цікаві доповіді. Чекаємо на подальшу участь у засіданнях гуртка «Технолог».

Автори: керівники гуртка «Технолог» доцент Геннадій КАРАЩУК та старший викладач Світлана УШАКОВА