ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Гостьова лекція для здобувачів вищої освіти спеціальності 202 «Захист і карантин рослин»

Формування компетентностей наукового досвіду у здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» під час викладання навчальних дисциплін «Основи наукових досліджень у захисті рослин», «Методика наукових досліджень у захисті та карантині рослин», є важливим аспектом підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері захисту рослин.

22 березня 2023 року гарантом ОПП Захист і карантин рослин другого (магістерського) рівня вищої освіти, професором Марковською О.Є., було організовано зустріч із випускником агрономічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету, здобувачем ступеня доктора філософії зі спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Національного університету біоресурсів і природокористування України, Морозом С.Ю.

Слухачам лекції представлено результати дисертаційного дослідження на тему: «Внутрішньостеблові фітофаги соняшнику, особливості біології, екології та контроль їх чисельності в Степу України». Здобувачі вищої освіти ознайомилися із прикладом оформлення структурних елементів наукової роботи, її результатами, висновками та рекомендаціями виробництву. Надана інформація напередодні виробничої переддипломної практики, під час якої бакалаври і магістри збиратимуть матеріал для написання кваліфікаційних робіт, є своєчасною і корисною. Науковий досвід та практична діяльність нашого випускника на посаді менеджеру зі збуту ТОВ НВФ «Агросвіт» вкотре підтверджують перспективність працевлаштування фахівців із захисту рослин, їх затребуваність та конкурентні переваги на ринку праці.  

Автор: Олена МАРКОВСЬКА, Тетяна ХОДОС