ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Спільне засідання студентських наукових гуртків «Креативна економіка» та «Фінансист»: сутність інфляційних процесів та історія її виникнення; економічна вікторина «Креативність у підприємництві».

19 травня 2023 року відбулось спільне засідання студентських наукових гуртків «Креативна економіка» та «Фінансист».

На засіданні було розглянуто питання історії інфляції грошей. На прикладі гето-дакійської емітації монет Філіпа ІІ. Яким чином і чому знецінюються гроші завжди турбувало як пересічних громадян, так і уряди країн. Старший викладач кафедри Орлик Михайло Васильович презентував цікаву доповідь про виникнення інфляції разом із виникненням грошей.

Членів гуртка ознайомлено з останніми результатами досліджень монет типу Медешуал Ауріт, які свідчать про те, що ці монети карбувалися на території Малокопанського городища та перебували в обігу в даному регіоні у період з кінця ІІІ ст. до н. е. до початку І ст. н.е. Такі широкі хронологічні рамки дають змогу оцінити динаміку інфляційних процесів на основі археологічних джерел.

На підтвердження припущення про невідворотність інфляційних процесів свідчать і дані рентгенофлуоресцентного аналізу. Відповідно у період з ІІ ст. до н. е. по І ст. н. е. вміст срібла поступово зменшувався.

Професор кафедри економіка та фінанси Савченко В. М. презентувала доповідь «Креативність у підприємництві»

Після ознайомлення з інформацією щодо можливостей оцінки особливостей креативного мислення і та методиками її розвитку, було проведено вікторину.

Здобувачі активно відповідали на цікаві питання вікторини, які були пов’язані із розвитком креативності,

також вони отримали завдання-тести для оцінки образної креативності

Наприкінці здобувачам було запропоновано прийняти участь у конкурсі.

Переможця очікує приз.

Приєднуйтесь до роботи наших гуртків! У нас завжди пізнавально, весело та цікаво!