ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Херсонський державний аграрно-економічний університет співорганізатор І Всеукраїнської науково-практичної конференції

Херсонський державний аграрно-економічний університет став співорганізатором Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції «Сучасні тенденції підготовки майбутніх фахівців у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти», що відбулася 24 травня 2023 року.

У конференції прийняли участь як викладачі ХДАЕУ (д. пед. н., професор Плачинда Т. С., к. пед. н, доцент Варнавська І. В., к. пед. н., доцент Миргородська О. Л. та ін.), так і здобувачі освіти (Жижко З. Ю., Бочкарьова К. С., Оніщенко І. І. та ін.), кафедра професійної освіти була представлена на конференції повним складом.

Професор кафедри професійної освіти д. пед. н., професор Тетяна Степанівна Плачинда виступила з вітальним словом та розпочала пленарне засідання доповіддю на тему «Здоров’язбережувальне освітнє середовище у контексті професійної підготовки майбутніх фахівців аграрно-економічного профілю», у якій закцентувала на необхідності дотримання в освітньому процесі здоров’язбережувальних принципів навчання задля збереження та зміцнення здоров’я всіх суб’єктів освітнього процесу.

Цікавими та корисними для впровадження в освітній процес були доповіді викладачів з Полтавського державного аграрного університету, ВСП «Фаховий коледж управління, економіки і права», Полтавського університету економіки і торгівлі та ін.

Конференція була насичена активним обговоренням тих чи тих актуальних питань професійної підготовки майбутніх фахівців, зокрема к. пед. н., доцент Олена Леонідівна Миргородська долучилася до обговорення питання щодо можливості організації виробничої практики в умовах дистанційного навчання. Проблема формування громадянської компетентності не залишила байдужою к. пед. н., доцента Інну В’ячеславівну Варнавську.

Загалом, перша Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні тенденції підготовки майбутніх фахівців у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти» зреалізована в атмосфері науковості, практичності та інноваційності. Всі доповіді варті уваги та впровадження практичного досвіду колег в освітній процес ХДАЕУ.

Щиро дякуємо Полтавському державному аграрному університету та всім організаторам конференції за можливість прийняти участь у науковому зібранні не зважаючи на всі перешкоди та небезпеки!

автор: Тетяна ПЛАЧИНДА