ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ІV Міжнародна науково-технічна конференція «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ КОНСТРУКЦІЇ ТА ІННОВАЦІЙНІ БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ»

24 травня 2023 року в Херсонському державному аграрно-економічному університеті відбулася ІV Міжнародна науково-технічна конференція «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ КОНСТРУКЦІЇ ТА ІННОВАЦІЙНІ БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ». ЇЇ роботу було розпочато із вступного вітального слова проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності ХДАЕУ Лавренка Сергія Олеговича, який подякував всім учасникам конференції, що приєдналися до обговорення нагальних питань в експериментальних і теоретичних дослідженнях будівельних конструкцій, будівель і споруд, архітектурі й містобудуванні, та побажав їм плідної роботи. Проректор з адміністративно-господарчої роботи ХДАЕУ Незнамов Сергій Олександрович акцентував увагу учасників конференції на важливості проведення зазначеного наукового заходу та зауважив про необхідність розробки інноваційних і енергозберігаючих технологій виготовлення будівельних конструкцій та їх застосування у будівництві. Завідувач кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ Чеканович Мечислав Геннадійович привітав всіх учасників міжнародного заходу, побажав ефективної роботи і нових наукових здобутків та проінформував про те, що до участі у роботі науково-технічної конференції долучилося понад 40 науковців і здобувачів вищої освіти із багатьох навчальних закладів, а також представник будівельної галузі з різних регіонів України та далекого і ближнього зарубіжжя.

До обговорення важливих питань за напрямками конференції долучилися:

Добрянський Іван Миколайович, д. т. н., професор, завідувач кафедри будівництва та енергоефективних споруд Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу;

Demchyna Bogdan Grygorovych, dr hab. Profesor. Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. Bronisława Markiewicza w Jarosławiu (Rzeczpospolita Polska);

Kartavtsev Mykola Мykolajovych, Scotland, Kirkcaldy, Fife Shutters LTD, engineer;

Kostyantyn Tkachenko and Sirhiy Ageev are experienced production workers from the European Union;

Смоленська Світлана Олексіївна, д. арх., професор кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ, запрошений дослідник у Школі архітектури та архітектури інтер’єру Детмольда, Університет прикладних наук і мистецтв Оствестфалія-Ліппе (TH OWL);

Чеканович Мечислав Геннадійович, к. т. н., професор, завідувач кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ, Заслужений винахідник України.

До обговорення з цікавим та інноваційними доповідями долучилися:

Хесін Вадим Олександрович, ст. викладач асистент кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ, академік Української Академії архітектури – член Президії Академії, дійсний член ICOMOS – Міжнародної Ради з питань пам'яток та визначних місць, член Правління Національної Спілки архітекторів України, член Асоціації експертів будівельної галузі, атестований архітектор, атестований експерт вищої кваліфікації.

Лотоцький Юрій Львович, к. т. н., ст. викладач кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ, головний інженер проектів ТОВ «Міжнародний проектний інститут»

Іваночко Уляна Ізяславівна, к. арх., доцент кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ, доцент кафедри архітектурного проектування та інженерії, Національний університет «Львівська політехніка», Інститут архітектури та дизайну, кафедра архітектурного проектування та інженерії

Луцик Сергій Петрович, асистент кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ

Ткачук Андрій Іванович, к. т. н., доцент кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ

Борис Андрій Михайлович, к. арх., ст. викладач кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ

На конференції були обговорені нагальні ключові питання розвитку архітектури та будівництва в України. Програма конференції була насиченою і багатою на цікаві доповіді та яскраві презентації.

Здобувачі вищої освіти, які приймали участь в конференції, мали змогу поповнити свій багаж знань, спілкуючись з учасниками з різних країн, зокрема Великобританія, Польща, Італія, США та ін. Обмін науковими здобутками, врахування побажань і пропозицій сприятиме науковому і технічному прогресу у галузі будівництва, підніме на новий щабель науково-викладацьку діяльність факультету архітектури та будівництва університету.

Підводячи підсумки роботи науково-технічної конференції «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ КОНСТРУКЦІЇ ТА ІННОВАЦІЙНІ БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ» професор, завідувач кафедри будівництва, архітектури та дизайну ХДАЕУ Чеканович Мечислав Геннадійович відзначив, що головна мета заходу досягнута та подякував всім учасникам конференції за плідну роботу і висловив сподівання на подальшу співпрацю у майбутньому!

Автор: модератор конференції – доц. Ткачук А.І.