ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Продуктивний тиждень із циклу гостьових лекцій для спеціальності 071 Облік і оподаткування

Для здобувачів спеціальності 071 Облік і оподаткування всіх рівнів та викладачів кафедри обліку і оподаткування ХДАЕУ тиждень із проведення циклу гостьових лекцій був дуже продуктивним. Інформаційна складова, підкріплена практичним досвідом, була і залишається важливим чинником освітнього процесу. Заняття з професіоналами-практиками для здобувачів і викладачів проводилися у безпечному дистанційному режимі.

Сучасна інформація була згрупована в рамках теми: «Безпека збереження бухгалтерських даних» лектором від ТОВ «Системи для бізнесу» Павлом Муравським - професіоналом-практиком, заступником керівника Відділу технічної підтримки програми М.Е.Doc і програмних РРО, сертифікованим фахівцем з програмного продукту М.Е.Doc/ПРРО компанії «Системи для бізнесу». Лектор зазначив основні передумови виникнення кіберзагроз для бухгалтерської інформації та критерії надійності програмних систем для ведення бухгалтерського обліку.

Здобувачі чітко зрозуміли такі поняття як кібербезпека та кіберзагроза, її наслідки та способи збереження інформації М.Е.Doc за допомогою перенесення даних.

Набуті навички здобувачі використають в рамках опанування дисциплін Фінансовий облік, Інформаційні системи та технології в обліку, Організація бухгалтерського обліку, Управлінські інформаційні системи в обліку і оподаткуванні.

Наступною у хроніці подій була гостьова лекція на тему: «Підводні камені програмних реєстраторів розрахункових операцій», де Павло Муравський зацікавлено визначив сутність програмного РРО та процедури впровадження РРО на підприємствах (CASHALOT).

Корисною була і інформація про реєстрацію кас та застосування КЕП касирів при здійсненні діяльності ФОП.

Отримана інформація з практичними прикладами може бути застосована здобувачами і у ході проходження та виконання завдань комплексної виробничої практики з фаху для здобувачів першого (бакалаврського) рівня та виробничої практики для здобувачів початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти спеціальності 071 Облік і оподаткування, які мають можливості обирати місце практики за власним бажанням (торгові підприємства, ФОП.)

Поділилася практичним досвідом і гостьовий лектор (професіонал-практик) ТОВ «Системи для бізнесу» Мирослава Куйдан, аналітик відділу підтримки M.E.Doc/ПРРО компанії «Системи для бізнесу», сертифікований спеціаліст з програмного продукту СОТА/ПРРО компанії «Системи для бізнесу» продемонстрував «Можливості онлайн-сервісу СОТА щодо автоматизації формування та подачі звітності до фіскальних органів». Лектором визначені поняття та причини обрати сучасний веб-сервіс СОТА для ведення бухгалтерського обліку.

За допомогою даного веб-сервісу та практичних кейсів COTA Enterprise лектором було продемонстровано можливості подання податкової звітності з обліку ПДВ, обліку акцизного податку. Набуті навички поглибили знання також із дисциплін вільного вибору здобувачів: «Бухгалтерська звітність», «Електронний документообіг» (для здобувачів початкового рівня (короткий цикл), «Податкова звітність» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, які включені до індивідуальних навчальних планів.

Дякуємо за запрошення прийняти участь у практичних гостьових лекціях кафедру обліку, аудиту та оподаткування Хмельницького національного університету та особисто Віктору Лопатовському та практикам ТОВ «Системи для бізнесу».

Автор Скрипник С.В., Шепель І.В.