ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

2013.11.05 - Свято «Сира та вина»

Програма свята передбачала презентацію продукції провідних виробників сиру та вина Херсонщини, зустріч зі студентами представників переробних підприємств, святковий концерт та дегустацію продукції.
В презентації продукції активну участь прийняли: ТДВ «Цюрупинський маслозавод», ПАТ «Херсонський маслозавод», АФ «Білозерський», ФГ «Курінь».

З нагоди заходу та за його тематикою бібліотекою ХДАУ було організовано книжкову виставку.
Зустріч зі студентами в актовій залі університету була відкрита першим проректором Морозовим Володимиром Васильовичем та проректором з наукової роботи Федорчуком Михайлом Івановичем. Перед студентами виступили з доповідями: «Сучасний стан та перспективи розвитку виноградарства та виноробства на Херсонщині» – професор кафедри землеробства Шевченко Іван Васильович; «Сучасний стан та перспективи виробництва молока та продуктів з нього на Херсонщині» – заст. директора Департаменту агропромислового розвитку – начальник управління тваринництва, харчової та переробної промисловості Ланкіна Надія Петрівна; «Технологічні аспекти переробки молока та виготовлення сирів» – асистент кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції Родіонов Євген Олександрович; представники переробних підприємств – менеджер з продажу і реклами АФ «Білозерський» Головко Ольга Олегівна, голова ФГ «Дністер» Білозерського району Херсонської області Дністрянський Віктор Степанович, головний технолог ФГ «Курінь» Білозерського району Херсонської області Соловей Михайло Михайлович.
Після закінчення офіційної частини зустрічі присутні гості та студенти змогли побачити чудовий концерт, організований Центром культури та мистецтв ХДАУ.
Після концерту, згідно програми свята, в аудиторії 92 головного корпусу відбулася дегустація сирів та вина за участю студентів 5 і 6 курсів біолого-технологічного і агрономічного факультетів ХДАУ, які мають спеціалізацію щодо переробки та зберігання продукції тваринництва та рослинництва. Дегустація сирів проводилась під керівництвом Бурак Валентини Геннадіївни, доцента кафедри технології виробництва продукції тваринництва, а дегустація вин – під керівництвом Каращука Геннадія Васильвича, доцента кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції.
На дегустації були присутні глядачі – студенти 1 курсу агрономічного факультету, які навчаються в групі зі спеціалізацією «Технологія переробки та зберігання продукції рослинництва».
За підсумками дегустації студентами були визначені кращі зразки з представленої продукції.

Книжкова виставка бібліотеки ХДАУ з нагоди свята.

Виставка зразків сирів.

Студенти 6 курсу біолого-технологічного факультету біля виставки зразків сирів.

Виставка вин АФ «Білозерський» та ФГ «Курінь» Білозерського району Херсонської області.

Учасники виставки, представники Центру культури та мистецтв ХДАУ.

Вступне слово проректора з наукової роботи, професора Федорчука М.І.

Учасники конференції в актовій залі ХДАУ.

Вступне слово проректора з наукової роботи, професора Федорчука М.І. перед початком дегустації.

Перед дегустацією сирів. Студенти біолого-технологічного факультету.

Перед дегустацією вин. Студенти агрономічного факультету.

На дегустації були присутні глядачі – студенти 1 курсу агрономічного факультету, які навчаються в групі зі спеціалізацією «Технологія переробки та зберігання продукції рослинництва».

Зразки вин на дегустацію, виробництва АФ «Білозерський» Білозерського району Херсонської області.

Фрагмент дегустації вин студентами агрономічного факультету.

Дегустація вин супроводжувалась поясненнями та коментарями доцента Каращука Г.В.