ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Модернізація національної системи публічного управління та права в контексті європейської інтеграції України»

08 червня 2023 р. кафедрою публічного управління та права Херсонського державного аграрно-економічного університету було проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Модернізація національної системи публічного управління та права в контексті європейської інтеграції України». Мета заходу – поглиблення комунікації, обмін досвідом та результатами наукових напрацювань між науковцями, здобувачами всіх рівнів вищої освіти з різних галузей знань та спеціальностей.

Конференція об’єднала представників інтелектуального та науково-експертного середовища різних регіонів України.

До роботи долучились науковці та здобувачі різних рівнів освіти з напрямів права, публічного управління, політології, історії, економіки Херсонського державного аграрно-економічного університету, Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного університету (Херсон), Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» (Київ), Білоцерківського національного аграрного університету (Біла Церква), Державного університету «Житомирська політехніка» (Житомир), Одеського державного університету внутрішніх справ (Одеса), Полтавського університету економіки і торгівлі, Полтавського інституту економіки і права, Полтавського державного медичного університету (Полтава), Харківського національного університету внутрішніх справ, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (Харків), Комунального закладу вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти» (Вінниця), Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука (Рівне), а також вчені Вармінсько-Мазурського університету (м.Ольштин, Республіка Польща), Університету Миколи Коперника (м.Торунь, Республіка Польща).

Крім того, свій погляд на актуальні питання публічного управління та права в умовах російсько-української війни та європейської інтеграції України презентували дослідники та фахівці-практики Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами одержаними від корупційних та інших злочинів, Академії праці, соціальних відносин і туризму, ГО «Академія адміністративно-правових наук», Сумського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України, Національної школи суддів України.

Своїм досвідом інтеграції наукової та практичної діяльності поділились судді Касаційного адміністративного суду Верховного Суду та Голопристанського районного суду Херсонської області, фахівці адвокатського об’єднання «ЮСТА», перший заступник селищного голови Чаплинської селищної ради, Начальник Новотроїцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі та інші.

Відкрила конференцію в.о. ректора Вікторія Грановська, з вітальним словом виступили проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Сергій Лавренко, в.о. декана економічного факультету Наталя Кириченко та в.о. завідувач кафедри публічного управління та прави Людмила Сімонцева, які привітали учасників конференції, гостей, побажали плідної роботи та цікавої дискусії.

В межах конференції працювали 3 секцій, спрямовані на обговорення актуальних питань публічного управління, державної політики, актуальних питань українського законодавства, вплив євроінтеграційних процесів на публічно-правовий розвиток України, а також соціально-економічних, екологічних та гуманітарних чинників.

Особливу цінність представляють доповіді присвячені аналізу проблем українського суспільства в умовах російської агресії, пошуку креативних та інноваційних можливостей розвитку генерації молодих науковців, а також повоєнній розбудові України.

Автор: Сачко Д.В., ст. викладач кафедри публічного управління та права, помічник декана економічного факультету з наукової та міжнародної діяльності