ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл

Сьогодні, 8 вересня 2023 директор Навчально-наукового центру «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» Юрій Яремко, а також представники кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Херсонського державного аграрно-економічного університету через платформу ZOOM взяли участь в роботі круглого столу «Відновлення пілотного проекту з внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками в умовах воєнного стану», організованого ГО «Всеукраїнська спілка сертифікованих інженерів-землевпорядників».

Метою проведення заходу було впровадження нових знань і норм законодавства, одержання відомостей на власні професійні питання, обмін науковими ідеями та практичним досвідом у землеустрої, кадастрі та державній реєстрації земельних ділянок, поширення співпраці між науковцями та практиками.

З вітальним словом виступили голова ГО «Всеукраїнська спілка сертифікованих інженерів-землевпорядників» Олександр Моцун та член правління ГО «Всеукраїнська спілка сертифікованих інженерів-землевпорядників», проректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Микола Трегуб.

Про запровадження пілотного проекту з внесення до ДЗК відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками розповів заступник директора департаменту ведення державного земельного кадастру Держгеокадастру Ігор Кирилюк.

З Ольгою Лахматовою, начальницею управління сертифікації Держгеокадасту поговорили про дотримання норм законодавства під час розроблення документації із землеустрою та позбавлення кваліфікаційних сертифікатів.

Учасники вели дискусії, отримали відповіді на власні професійні питання, підвели підсумки роботи круглого столу та отримали практичний досвід щодо перспективи працевлаштування випускників.

08.09.2023 Автор – Власенко В.І.