ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь в міжнародній науково-практичній конференції

Навчально-науковий центр «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» Херсонського державного аграрно-економічного університету взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Екологія і раціональне природокористування: від теорії до практики», що її організувала Міжнародна академія прикладних наук в Ломжі (Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży).

З цікавою та актуальною презентацією на тему «Еколого-економічні наслідки підриву Каховської ГЕС» виступив директор Інституту післядипломної освіти та дорадництва Юрій ЯРЕМКО.

Розповідав про стан міста Олешки та міста Херсон до та під час затоплення, що його спричинив підрив російськими окупантами Каховської Гідроелектростанції.

В доповіді Юрія Івановича було розкрито питання руйнування дамби, що вплинуло на важливі аспекти життя на півдні України, зокрема такі як  житловий сектор, транспортна інфраструктура,водопостачання і санітарія, сільське господарство та зрошення, рибне господарство, енергетичний сектор, судноплавство та річковий транспорт, навколишнє середовище та культурна спадщина, демографічний стан, економіка, акваторія Чорного моря.

Підрив Каховської ГЕС матиме довгостроковий негативний вплив на економіку країни навіть за умови швидкого відновлення інфраструктури. Крім того теракт матиме масштабні та довготривалі наслідки для екологічної системи всього Чорноморського регіону.

Доповідь Юрія ЯРЕМКА була досить насичена, інформативна та відгукнулася багатьом учасникам конференції.

Тож, Навчально-науковий центр «Інститут післядипломної освіти та дорадництва» Херсонського державного аграрно-економічного університету буде й надалі співпрацювати з Міжнародною академією прикладних наук в Ломжі (Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży).