ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Стипендіі Президента України для молодих учених

Вік  осіб, які висуваються на здобуття стипендій Президента України, не  може  перевищувати 35 років для осіб, які мають вищу освіту  не  нижче другого (магістерського) рівня, та 40 років для осіб,  які  мають  науковий  ступінь доктора наук або навчаються в докторантурі,  на  час  їх  висування  для  участі  у  конкурсі на здобуття стипендій Президента України.

Президія  Національної  академії наук двічі на рік (до 25 квітня  і 25 жовтня) передає Комітетові з Державних премій України в  галузі  науки і техніки рекомендації щодо призначення стипендій Президента України на існуючі вакансії.

Виплата  стипендії Президента України може бути припинена Комітетом  з  Державних премій України в галузі науки і техніки за поданням  ради  організації, що висувала стипендіата, погодженим з Президією Національної академії наук.

У разі досягнення стипендіатом, який має вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, 35 років та стипендіатом, який має науковий  ступінь  доктора  наук або навчається в докторантурі, 40 років виплата стипендії Президента України припиняється.