ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Засідання наукового гуртка «Хімічна лабораторія ветеринара»

Тема засідання: Планування науково-дослідної роботи. Макро- та мікроелементів в кормах для тварин.

 

Детальніше...

Співробітники НМВ ХДАЕУ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Дуальна освіта в контексті євроінтеграції: економічні, правові й соціальні аспекти»

27 листопада 2025 року співробітники навчально-методичного відділу ХДАЕУ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Дуальна освіта в контексті євроінтеграції: економічні, правові й соціальні аспекти». 

Детальніше...

Дебатний турнір серед здобувачів вищої освіти у Кропивницькому: яскравий виступ наших дівчат та цінність молодіжних дискусій для майбутнього країни

 У Кропивницькому відбувся Регіональний дебатний турнір серед здобувачів закладів освіти, організований Регіональним координатором Всеукраїнської ініціативи «Активна громада» ВГО «Інститут Республіка». 

Детальніше...

Засідання наукового гуртка «Успішний підприємець»

02 грудня відбулося засідання наукового гуртка «Успішний підприємець», яке було присвячене загальній темі «Сучасні технологічні тренди та їх вплив на бізнес». Захід став підсумком річної роботи гуртка та майданчиком для обговорення актуальних інновацій, що формують нову бізнес-реальність.

Детальніше...

ЗВІТ про результати роботи комісії із захисту здобувачами вищої освіти другого (магістерського) рівня зі спеціальності 015 Професійна освіта (Економіка) звітів виробничої (переддипломної) практики

Відповідно до статті 51 Закону України «Про вищу освіту» та Положення про практичну підготовку здобувачів вищої освіти, затвердженого рішенням Вченої ради університету від 31 січня 2024 року (протокол № 6), згідно з навчальним планом і графіком освітнього процесу на 2025/2026 навчальний рік,  проведено виробничу (переддипломну) практику з 14.10.2024 р. по 29.11.2024 р.

Детальніше...

Міжнародний вебінар “Smart hospitality for improved bottom line”

2 грудня 2025 року викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ХДАЕУ разом із здобувачами спеціальностей J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг і J3 Туризм та рекреація взяли участь у міжнародному вебінарі “Smart Hospitality for Improved Bottom Line”. 

Детальніше...

Захист переддипломної практики магістрів спеціальності 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології

02 грудня 2025 року згідно графіку освітнього процесу та наказу на проходження переддипломної практики відбувся захист звітів магістрів другого року навчання спеціальності 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології.

Детальніше...

Гостьову лекцію Catherine Sirguey (université de lorraine) відвідали здобувачі та науково-педагогічні працівники кафедри Рослинництва та агроінженерії

2 грудня 2025 року здобувачі вищої освіти освітніх програм «Агрономія», «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство», «Захист і карантин рослин» та науково-педагогічні працівники кафедри рослинництва та агроінженерії взяли участь у гостьовій онлайн-лекції Catherine Sirguey, Assistant Professor Université de Lorraine, Deputy Director of the Laboratory of Soils and Environment (LSE), PhD.

Детальніше...

Гостьова лекція професора tomáša cajthaml для університетської спільноти

26 листопада 2025 року здобувачі вищої освіти освітніх програм «Агрономія», «Захист і карантин рослин», «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство», «Агроінженерія» та науково-педагогічні працівники кафедри рослинництва та агроінженерії відвідали гостьову онлайн-лекцію провідного європейського науковця – prof. RNDr. Tomáša Cajthaml, Ph.D., професора Природничо-наукового факультету Карлового університету (Charles University, Prague).

Детальніше...

Захист переддипломної практики магістрів другого року навчання спеціальності Геодезія та землеустрій

Відбувся підсумковий захист звітів з переддипломної практики магістрів другого року навчання спеціальності Геодезія та землеустрій.

Детальніше...

Зустріч з ліцеїстами біолого-хімічного- математичного класу КЗ «Ліцей “Науковий” Кропивницької міської ради»

02 грудня 2025 р. для учнів 10 біолого-хімічного- математичного класу КЗ «Ліцей “Науковий” Кропивницької міської ради» було проведено зустріч з науково- педагогічними працівниками біолого-технологічного факультету кафедри харчових технологій: д.т.н., професором Горач О.О. та к.х.н., доцентом Бохан Ю.В. 

 

Детальніше...

Наука на практиці: ліцеїсти досліджували вміст нітратів та відкривали для себе професії харчових технологій

У межах роботи комісії Управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області 02 грудня 2025 року для учнів 11 біолого-хімічного- математичного класу КЗ «Ліцей “Науковий” Кропивницької міської ради» було проведено змістовне та надзвичайно натхненне заняття за участі викладачів кафедри харчових технологій Херсонського державного аграрно-економічного університету (ХДАЕУ).

Детальніше...

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Науково-дослідна робота здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня біолого-технологічного факультету

Підготовка студентів магістратури до науково-дослідницької діяльності необхідна не тільки для проведення досліджень, а й у навчально-виховній практиці у вищому закладі освіти. Кожний магістрант – неповторна особистість і розкритися може тільки в діяльності.

Дистанційна форма навчання в магістратурі на сьогоднішній день надає додаткові можливості як студентам, так і науково-педагогічним працівникам (науковим керівникам) поєднати навчання та проведення експериментальних досліджень. Студенти можуть обирати час та місце навчання, поєднувати його з часом проведення власних досліджень.

На початку навчального року кожен магістрант отримав тему дослідження за власним бажанням, науковий зміст якої має внутрішню єдність і відображає хід та результати розробки вибраної теми. Весь процес роботи над дослідженням поділяється на три основні етапи: підготовчий, етап роботи над змістом, заключний етап. Для досягнення поставленої мети дослідження здобувачі вищої освіти визначають послідовне виконання відповідних завдань.

Основні завдання, які стоять сьогодні перед магістрантами спеціальності 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», це вирішення та обґрунтування теоретичних питань проблеми дослідження; всебічне вивчення практики, проведення експерименту, накопичення даних, аналіз і систематизація їх, математичне опрацювання, вивчення передового досвіду, обґрунтування системи заходів щодо вирішення проблеми, розробка пропозицій щодо використання результатів дослідження в практиці.

Завдяки вже здобутим знанням та спираючись на власні дослідження, студенти біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету з користю використовують сучасні технології онлайн спілкування з науковими керівниками, провідними сільськогосподарськими підприємствами у месенжерах (Facebook, Viber, WhatsApp, Telegram) для подовження наукових досліджень своїх кваліфікаційних робіт.

Проведення наукових досліджень в умовах філії «Чорнобаївське» ПАТ «Агрохолдинг Авангард»

Проведення наукових досліджень в умовах фермерського господарства «Нива - 2011» Голопристанського району Херсонської області

Розуміючи всі особливості сучасної ситуації, колектив випускової кафедри технології виробництва продукції тваринництва з оптимізмом та з наснагою дивиться у майбутнє в очікуванні проєктів від своїх здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня.

Автор: доцент кафедри ТВПТ Оксана ЛЮБЕНКО (20.05.2020)