ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Всесвітній день дикої природи – 3 березня

Метою привернення уваги до цінності дикої природи та її різноманітного: екологічного, генетичного, соціального, економічного, наукового, культурного та рекреаційного значення 20 грудня 2013 р. на 68-й сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй постановили проголосити 3 березня, день прийняття Конвенції про міжнародну торгівлю природними видами фауни і флори (СІТЕS), як Всесвітній день збереження дикої природи. Україна приєдналась до Конвенції про міжнародну торгівлю дикими видами флори та фауни, що перебувають під загрозою зникнення, 14 травня 1999 р.

Ця Конвенція є міжнародною угодою між урядами для забезпечення того, щоб міжнародна торгівля зразками диких тварин і рослин не загрожувала виживанню видів. Сьогодні вона надає різний ступінь захисту більш ніж 37 000 видів тварин і рослин.

Відзначання цього дня привертає увагу до дикої природи, її вагомості для забезпечення розвитку та добробуту людини. Закликаємо всіх громадян свідомо й дбайливо ставитись до багатств дикої природи, берегти їх і примножувати заради майбутніх поколінь.

Працівники наукової бібліотека ХДАЕУ не залишились осторонь і підготували тематичну книжкову виставку «Дика природа – невід’ємна частина нашої планети», на якій представленні документи та фотоматеріали, що розкривають красу дикої природи Херсонщини: Лемурійське розове озеро, зубри, зебри, антилопи заповідника Асканії-Нова, Олешківські піски.

У складі Рожевого озера є бром, йод, калій, магній, вуглеводи, ортоборна кислота. Вода насичена бетакаротином – вітаміном молодості. Загальна площа озера складає 1800 м2.

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ (02.03.2024)