ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Література з тематики «Управління, адміністрування»

Наукова бібліотека ХДАЕУ інформує користувачів про наявність в книжковому фонді бібліотеки літератури з тематики публічне управління, стратечічне та державне управління. 

 

 

Література з тематики «Управління, адміністрування:

Пєтков В.П. Торяник В.М. Менеджмент у державному управлінні: навчальний посібник /В.П. Пєтков, В.М. Торяник; за заг. ред. О.В. Негодченка.- Стереотипне видання – Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2021.-404 с.

У навчальному посібнику системно висвітлено основні положення курсу «Менеджмент у державному управлінні»: питання теорії наукового менеджменту, сучасні підходи до професіоналізації праці менеджерів в органах державного управління, шляхи вдосконалення менеджменту персоналу державних органів, напрями використання технологій наукового менеджменту. Враховано новели законодавства та сучасні наукові досягнення. Для студентів, слухачів магістратур, аспірантів, науковців, широкого кола фахівців-практиків, усіх, хто цікавиться питаннями менеджменту в державному управлінні.

Хрідочкін А.В.   Публічне управління та адміністрування: словник термінів / А.В. Хрідочкін, М.Ю. Віхляєв / за заг.ред. д.ю.н. проф. П.В. Макушева.- Одеса: видавни чий дім «Гельветика», 2021.- 604 с.

У пропонованому словнику представлена понятійно-категорійна система сучасного публічного управління та адміністрування. Видання містить понад 700 термінів і понять, що відображають різні аспекти публічного управління та адміністрування: теорія та методологія публічного управління та адміністрування, територіальні та галузеві аспекти публічного управління та адміністрування, громадянське суспільство та громадська участь, державна служба та управлінські технології. Значну частину словникового масиву становлять терміни, що увійшли до адміністративного лексикону останніми роками, в процесі розвитку в Україні науки публічного управління та адміністрування. Видання розраховане на публічних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, представників громадських організацій, науковців, викладачів, магістрів, аспірантів, докторантів, а також усіх, кого цікавлять сучасні процеси публічного управління та адміністрування.

Кривов’язюк І.В. Антикризове управління підприємством : навч. посіб. 3-тє вид, доп. і перероб. Київ : Кондор. 2020. 396 с.

В навчальному посібнику розкрито місце, роль та особливості різних видів кризових явищ в діяльності підприємства, визначено їх зв'язок з концепцією його життєвого циклу, сформовано теоретичні та прикладні засади сучасного антикризового управління підприємством, зокрема розкриті методологія діагностики кризових явищ і фактори розвитку антикризового управління, механізми та стратегічні підходи в управлінні подоланням кризових явищ на підприємстві, антикризове управління підприємством в умовах глобальних катастроф.
Доповнює зміст навчального курсу перелік ключових понять, словник термінів, законодавчо-нормативна база, перелік питань до самоперевірки, навчальний практикум, список використаних джерел, що подані до кожного розділу.
Дане видання стане настільною книгою та найкращим порадником у навчальному процесі як для студентів економічних спеціальностей, аспірантів, так і для викладачів, працівників бізнес-структур, інших зацікавлених осіб, які виявляють інтерес до антикризової тематики.

Стратегічне управління: навчальний посібник / М. М Буднік, Г. С. Невертій, Н. М. Курилова. — К. : Видавничий дім «Кондор», 2020. — 292 с.

Навчальний посібник розроблено згідно програми дисципліни «Стратегічне управління» затвердженої Міністерством освіти і науки України для вищих навчальних закладів.Навчальний посібник «Стратегічне управління» призначений для вивчення проблем стратегічного управління на підприємствах та містить комплекс навчально-методичного забезпечення дисципліни.Рекомендовано для студентів, слухачів і викладачів економічних вузів. Навчальний посібник буде корисним і для практиків, які займаються вирішенням питань стратегічного управління.

 

Публічне управління та сучасний менеджмент в інформаційному суспільстві: кол. моногр. / за аг ред.. Михайловської О.В. – К.: Видавничий дім «Кондор».- 188 с.

  

 У колективній монографії узагальнено певні актуальні аспекти трансформаційних процесів публічного управління та менеджменту у сучасному інформаційному суспільстві. Аналізується ретроспектива інформаційного суспільства і процесів глобалізації. Виявлені аспекти змін професійної діяльності управлінців в умовах інформатизації та окреслені перспективи використання існуючого потенціалу єдиного інформаційного простору. Монографія призначена для широкого кола наукових працівників, викладачів та студентів вищи навчальних закладів, керівників некомерційних установ та бізнесових структур, представників органів публічної влади, усім зацікавленим розвитком інформаційного суспільства.

Данна література знаходиться в приміщенні наукової бібліотеки ( абонемент). Співробітники наукової бібліотеки надають можливість взяти вищевказані екземпляри книжок для опрацювання. 

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ (22.04.2024).