ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Літературно-бібліографічні студії – 2019

28 березня 2019 р. бібліотекарі Наукової бібліотеки ДВНЗ «ХДАУ» відвідали чергові літературно-бібліографічні студіїу ХОУНБ ім. Олеся Гончара. Спілкування у колі професіоналів-однодумців було насиченим корисною інформацією.

-         У рамках студій було розглянуто актуальне питання: Нові національні стандарти «Інформація та документація», гармонізовані з міжнародними стандартами.

-         Проведено консультацію «Популяризація сучасної художньої літератури: традиції та інновації».

-         Презентовано каталог місцевих видань «Надруковано в Херсоні» (Херсон, 2018).

-         Гості завітали до відділу рідкісних і цінних видань на презентацію книжково-ілюстративної виставки «Шляхи української книги: до витоків українського книгодрукування».

-         Були продемонстровані технічні новинки в ХОУНБ ім. Олеся Гончара: Знайомство з «Makerspace” – майданчиком творчого розвитку особистості.

-         А також виставка-перегляд нових видань з питань бібліотекознавства і бібліографії  (2014-2019рр.).

Також ми відвідали відкриття виставки документів з фондів бібліотеки та Державного архіву Херсонської області, присвяченої 75-ій річниці утворення нашої області. Гостей привітали Вадим Іванович Чабан, заступник голови Херсонської облдержадміністрації та ін. В експозиції представлені копії документів про перші роки розвитку, промислові, культурні та соціальні здобутки Херсонщини, історію заснування міст Нова Каховка та Таврійськ, будівництво Каховської гідроелектростанції, Північно-Кримського зрошувального каналу. Відвідувачі мали змогу побачити документи про відомих уродженців Херсонщини та ін.

 

Автор: Озерицька І. М.