ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Захід - реквієм «Пекло на землі»

11 квітня 2019 року у читальній залі Наукової бібліотеки відбувся захід – реквієм «Пекло на землі», присвячений Міжнародному дню визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Захід було проведено співробітниками Наукової бібліотеки ДВНЗ «ХДАУ» спільно з Херсонською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Б. Лавреньова. На заході були присутні студенти 1-го курсу аграрного факультету. Під час заходу студенти поринули у жахливі, далекі події Другої світової війни, де маленький шматочок хліба був скарбом для тисячі голодних, закатованих людей. Також була представлена фотовиставка на тему «Страшне лихоліття війни». Студенти мали змогу ознайомитися зі світлинами та літературою, де засвідчувалися жахливі злочини проти людства.

З року в рік, погожого весняного дня 11 квітня, ми з тривожним трепетом в душі приходимо туди, де колись височіли страхітливі мури концтаборів, розташованих на території України: «Сирецький», «Бабин Яр», «Дарницький», в яких за роки війни загинуло понад 12 млн. людей з 30 країн світу, щоб покласти квіти до пам’ятників загиблим в’язням. В цей день Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли тяжкий шлях через фашистські табори, віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах.

  

Автор: Скриль О.Є.