ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Скопус подовжено

Шановні співробітники та студенти!

Наукова бібліотека рада повідомити,  що доступ до наукометричних баз даних Scopus  та Web of Science для нашого університету продовжено!

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 29 травня 2020 р. № 721 «Про надання доступу закладам вищої освіти і науковим установам до електронних наукових баз даних та визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства освіти і науки України» продовжено доступ до баз (бази) для всіх українських закладів вищої освіти та наукових установ державної та комунальної форм власності.

Наразі МОН домовилося з компаніями, що надають доступ до баз даних, про передплату Web of Science на 1 рік, а Scopus – на 9 місяців. У майбутньому ці терміни планується продовжити відповідно до показників активності користування базами та наявності бюджетних коштів.

Використання наукометричних  баз даних Scopus та Web of Science у дослідницькій діяльності  – це можливість стежити за міжнародними науковими дослідженнями, отримувати актуальну та якісну інформацію зі своєї тематики, співпрацювати з іноземними партнерами, отримувати відомості щодо цитування.

Нагадуємо, що скористатися наукометричними базами можливо з будь-якого комп’ютера нашого університету. Наукова бібліотека надає допомогу та індивідуальні консультації щодо:

-          Створення профілю науковця

-          Підбору журналів за темами наукових робіт

-          Загальних принципів роботи з базами (пошук за авторами, організаціями, ключовими словами, за назвою та роком публікації та ін.)

Будемо раді відповісти на всі ваші питання стосовно роботи з наукометричними базами даних.

Автор: Трибух Світлана (03.06.2020)