ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Наукова бібліотека запрошує на перегляд літератури до 175 –ї річниці з дня народження Василя Васильовича Докучаєва

1 березня виповнюється 175 років від дня народження Василя Васильовича Докучаєва (1846-1903) – відомого природознавця, основоположника наукового генетичного ґрунтознавства та зональної агрономії.

Головна праця Докучаєва «Російський чорнозем» (1883) принесла вченому світову славу і заслужено вважається основою генетичного ґрунтознавства. В ній детально розглянуті область поширення, походження, хімічний склад чорнозему, принципи класифікації та методи дослідження цього ґрунту. В 1886 р. В. В. Докучаєв розробив першу в світі наукову класифікацію ґрунтів. Він же склав першу світову ґрунтову карту. Десятиліттями він вивчав ґрунти в різних куточках Росії та України. Докучаєв винаходив все нові способи боротьби з посухою, які успішно застосовувалися в степах на Півдні Росії.

Видатна постать В.Докучаєва стала взірцем для багатьох поколінь українських вчених-ґрунтознавців, які збагатили вітчизняну науку і культуру, розвинули і підняли на вищий щабель здобутки засновника ґрунтознавства.

Запрошуємо користувачів до читальної зали Наукової бібліотеки ознайомитися з книжковою виставкою «Докучаєвська наукова школа», на якій представлені наукові видання вченого та публікації про його життя. Особливу цінність мають представлені на виставці унікальні видання з фонду рідкісних і цінних видань бібліотеки.

Автор: Ткаченко В.І. (26.02.2021)