ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Нові навчальні посібники

 

Координатор Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) в ХДАЕУ,  проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, професор Аверчев Олександр Володимирович подарував для студентів агрономічного факультету навчальні посібники, які  будуть зберігатися у фонді Наукової бібліотеки.

 

 

English for Agronomists

навчальний посібник англійською мовою «English for Agronomists», укладений на основі автентичних англомовних текстів та професійно-орієнтований для фахівців агрономічних спеціальностей галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство, містить комплекс лексико-комунікативних вправ, блок граматичних тестів та доповнений англо-українським та українсько-англійським словниками з професійної лексики. Навчальний посібник корисний для наукових працівників, викладачів, аспірантів, докторантів та спеціалістів сільськогосподарських підприємств. 

 

У навчальному посібнику  «Виноградарство» викладено теоретичні та практичні питання класифікації винограду, його біології, фізіології, екології, логічно продовжено технології розмноження і вирощування посадкового матеріалу, технології закладки та експлуатації насаджень винограду з освітленням основних заходів по догляду, відновлення та реконструкції виноградників. Посібник містить окремі питання ампелографії.

 Пропонується для вивчення дисциплін «Виноградарство» і «Виноградне розсадництво» студентам аграрних навчальних закладів III-IV рівнів акредитації за спеціальностями «Садівництво і виноградарство», «Агрономія» та «Захист і карантин рослин». Посібник буде корисним для фахівців сільськогосподарських підприємств, фермерів, а також виноградарів-аматорів.

Навчальні посібники розроблені в рамках співпраці з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), який фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, спів фінансується та реалізується Менонітською асоціацією економічного розвитку (MEDA).

Автор: Смирнова І.О. (15.03.2021)