ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Електронне видання Юрист Закон – липень 2023

ЮРИСТ&ЗАКОН № 30, 2023, липень

https://uz.ligazakon.ua/ua/magazine/900715

Широкомасштабне вторгнення спричинило суттєву шкоду нашій країні, жертви та значне руйнування інфраструктури. Звичайно, і у громадян, і у бізнесу виникає запитання: хто, коли і як відшкодовуватиме їм завдані збитки? На жаль, наразі відсутній стовідсотковий дієвий механізм відшкодування, проте це не означає відсутність можливості отримати компенсацію. У новому випуску видання поговоримо про варіанти відшкодування завданої шкоди, про нюанси фіксації збитків та міжнародну судову практику.

 

 

ЮРИСТ&ЗАКОН № 29, 2023, липень

https://uz.ligazakon.ua/ua/magazine/900714

Війна і впровадження воєнного стану вплинули на всі галузі життя й діяльності, і цивільні правовідносини, звісно, не є винятком. Розглянемо специфічні наслідки воєнного стану в цій сфері.

Тож говоримо про спадкування під час воєнного стану, про розірвання шлюбу в умовах війни, про цивільний шлюб і спадщину. Аналізуємо судову практику у спорах про визначення місця проживання дитини та тлумачимо принцип добросовісності в цивільних спорах.

 

 

 

ЮРИСТ&ЗАКОН № 28, 2023, липень

https://uz.ligazakon.ua/ua/magazine/900713

Попри жахіття і складнощі війни, бізнес адаптується та продовжує працювати. У таких непростих умовах провадження господарської діяльності потребує значних зусиль. Однак уже другий рік наші підприємства працюють і тримають економіку на плаву.

Ми підготували добірку статей щодо експертизи господарських договорів, відчуження частки ТОВ, банкрутства підприємств та розкриття інформації про кінцевого бенефіціарного власника. Також у випуску ви зможете прочитати актуальну судову практику.

ЮРИСТ&ЗАКОН № 27, 2023, липень

https://uz.ligazakon.ua/ua/magazine/900712

У сьогоднішньому випуску поговоримо про штрафи й санкції. Ви зможете дізнатися про нові штрафи в податковій сфері, про зміни в термінах зберігання документів, про порушення подання звітності щодо працевлаштування осіб з інвалідністю

 

 

 

 

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ