ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Всеукраїнська акція пам’яті «Сонях»

Сонях – символ Дня пам’яті захисників України, який щороку відзначають 29 серпня. Такий символ було обрано недарма, адже цю рослину неможливо зігнути до землі силою, її можна тільки зламати. Також поля соняхів у серпні 2014 року врятували не одне людське життя у період запеклих боїв під Іловайськом. У них знаходили прихисток важкопоранені українські бійці.

Використання соняха як символу Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, це не лише вшанування пам’яті захисників України, не лише формування державних традицій відзначення цього дня та патріотичне виховання молоді, це – символ усвідомлення українським суспільством ціни незалежності та необхідності захисту нашої держави.

До Всеукраїнської акції вшанування пам’яті захисників України, які віддали своє життя за територіальну цілісність та незалежність нашої країни долучились співробітники Херсонського державного аграрно-економічного університету. О 900, разом з усією Україною, керівництво і науково-педагогічний та обслуговуючий персонал ХДАЕУ вшанували пам’ять загиблих Воїнів хвилиною мовчання.