ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

17 листопада 2023 – Всеукраїнський день студента

17 листопада 1939 року відбулася жорстока розправа над чеськими студентами-патріотами в окупованій німцями Празі. Через сім років на Всесвітньому конгресі студентів 17 листопада закріпили як день вшанування героїчної молоді.

Нині, майже сторіччя потому, історія героїзму тих, хто лише вступає в доросле життя, повторюється в нашій країні. Українська молодь щодня ризикує життям, проявляє мужність і патріотизм, відстоюючи право жити, навчатись, працювати, творити у своїй вільній і незалежній державі.

Студентські роки багатьох минають на передовій, у прифронтових і окупованих містах. Ваше навчання проходить в онлайн-режимі, а вільний час — у центрах крові, волонтерських спільнотах, в часи оборони на спорудженні барикад, чергуванні на блокпостах, у всебічній допомозі територіальній обороні й людям, які потребували ліків і харчування в університетських укриттях.

Ці випробування виховують особливу молодь, яка захищає країну, відбудує її вільною, красивою, заможною, в якій усім хотілося б жити, працювати, кохати.

Херсонський державний аграрно-економічний університет вітає своїх студентів та пишається Вами! У Вашому поколінні ми бачимо світле майбутнє нашої країни

Зі святом, дорогі студенти! Щасти Вам на Вашому тернистому, але єдино гідному шляху!

З повагою: Наукова бібліотека ХДАЕУ