ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства!

Щороку в цей день у різних країнах по всьому світу розпочинається акція «16 днів проти насильства».

Основне завдання цієї акції - привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем – запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини.

В рамках проведення Всеукраїнської акції „16 днів проти насильства” та щоб підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини співробітники Наукової бібліотеки ХДАЕУ провели ряд заходів, приурочених до цієї дати.

В читальній залі підготували тематичну книжкову виставку « Болючі відтінки насильства», де представлені матеріали про різновид проявів насилля.

Користувачам, які відвідали захід співробітники бібліотеки розповіли про значення даної акції, поділились листівками « Протидії домашньому насильству», провели евристичну бесіду, де обговорили основні меседжі виставки, такі як:

  • насильство може бути різних видів: фізичне, економічне, сексуальне, психологічне;
  • будь-який прояв гендерно зумовленого насильства є неприпустимим, його негативний вплив на особу не залежить від статі та віку;
  • відповідальність за вчинене насильство є обов’язковим та неминучим.

Також Наукова бібліотека підготувала відеоматеріал « 16 днів проти насильства» на каналі You Tube ХДАЕУ. Переходимо за посиланням для ознайомлення: https://www.youtube.com/channel/UCSWLJiK-K0g_1kfyfDHpkpQ

Метою виставки та відеоматеріалу є висвітлення проблеми насильства, адже щоб не стати жертвою, потрібно не замовчувати та не терпіти будь які його прояви, а обов’язково звернутися за допомогою до близьких людей, соціальних служб та правоохоронних органів.

Сподіваємося, що такі заходи сприятимуть упередженню різноманітним проявам насильства та допоможуть усвідомити всім, незалежно від віку та статті, що насиллю немає місця

Автор: Наукова бібліотека ХДАЕУ