ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

НАУКА

Міжбібліотечний абонемент (МБА)

Шановні читачі, якщо у фонді наукової бібліотеки немає необхідної вам літератури, пропонуємо скористатися послугою Міжбібліотечного абонементу (МБА), завданням якої є надання документів у тимчасове використання з фондів інших бібліотек.

Перш ніж робити замовлення, перевірте наявність необхідної літератури у науковій бібліотеці ХДАУ за допомогою Електронного каталогу. Якщо не вдається знайти інформацію, можна скористатися послугою Віртуальна довідка.

 

Для отримання документів по МБА необхідно Бланк-замовлення завантажити, роздрукувати, заповнити та оформити на абонементі (головний корпус, 1 поверх). На кожне видання оформляється окреме замовлення. Поштові витрати за пересилання сплачуються читачем. Термін користування отриманими по МБА документами встановлюється бібліотекою, з фонду якої надходить література.

Послугами МБА та ЕДД можуть користуватися зареєстровані користувачі наукової бібліотеки Херсонського державного аграрного університету та сільськогосподарських бібліотек Херсонського територіального об’єднання. 

Користуватися документами, що отримані по МБА, можна лише в  читальній залі наукової бібліотеки. В особливих випадках, за узгодженням з відповідальною особою, документи можуть бути видані додому на певний строк.

По МБА не видаються: особливо рідкісні і цінні видання, газетні підшивки, періодичні видання за поточний рік, рукописи і матеріали на правах рукописів (дисертації, звіти), енциклопедії, довідкові видання, словники, єдиний екземпляр видання, CD-ROM.

Юридичним документом, за яким користувач одержує документ в тимчасове користування й відповідає за зберігання, є бланк-замовлення.

Матеріальну відповідальність за збереження одержаних через МБА документів несе користувач, що замовив документ. Користувач, який втратив або пошкодив документ, отриманий по МБА, повинен замінити на аналогічний або замінити документом, визнаним бібліотекою рівноцінним.